Класическо синьо сменя живия корал в обзавеждането за 2020 г.

Стройко 2020

Снимка: Стройко 2020

Модните тенденции в интериора, как изглежда високотехнологичният и сигурен дом могат да се видят на Стройко 2020

Модата властва и в домовете ни и тази година класическо синьо 19-4052 е кодът на модерния цвят за 2020 година, според цветовия законодател – института Pantone. Синьото сменя живия корал, който властваше през 2019 година. Повече от 20 години Color of the Year на Pantone влияе върху множество индустрии, най-вече модата на обзавеждане и индустриалния дизайн.

Институтът Pantone залага на простота и елегантност в цветовете, а в обзавеждането се търси баланс между функционалност и собствен почерк през новата година. Всички тези новости в обзавеждане, интериор, архитектура, енергоспестяващи жилища и използавнето на високите технологии в тях могат да се открият и видят на предстоящото изложение Стройко 2020.

Единственото българско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане, където изложители и посетители сверяват часовника за новите тенденции в обзавеждането тази година е от 25 до 29 март 2020 година в НДК.

Classic Blue 19-4052 според експертите на Pantone е вдъхващ спокойствие, увереност и желание на свързаност. Синьото поставя стабилна основа, върху която да се надгражда, прекрачвайки прага на нова ера. Носи успокоението на свечеряващото се небе, усещане за мир, предлага убежище.

В 53-ото изложение Стройко 2020 се обединяват всички иновации за хармонично развитие между хората, техните жилища и средата, в която живеят, представяйки един пълен цикъл на устойчиво взаимодейсвие със зелените технологии и иновации.

В обзавеждане 2020 година тенденцията е да се съчетаят минималистичния функционален дизайн и индивидуалното разбиране за уют и комфорт, като се насърчава еклектиката, търсенето на необичайни комбинации от различни стилове и епохи. Всеки детайл в дома може да носи духа на различна епоха и да има свой собствен характер и история.

Cимeтpиятa e в деликатен баланс с изoбилиeтo. Премерено и с вкус, всеки стар фотьол, зареден със спомени и преживявания, може да намери място до "умната" ни камина, която пусаме през телефона си на път за вкъщи. Ръчно изработеният дървен скрин може красиво до допълни кухненския остров с високотехнологично антибактериално покрите, например. Бабините дантели, могат да омекотят канапетата с нано-текстил.

И през 2020 година скандинавския стил, основан на минимализма и функционалността, остава доминираща. Концепцията му обаче се персонализира, като се допълва от топли нюанси, плавни преходи и предпазливо зониране. Класическото отворено пространство отстъпва място на леки прегради, създаващи уютен домашен интериор. Насърчават се комбинациите на модерно със старо.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 182 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 54 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 432 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започни с вкус новата година...

Декември чука на вратата, а въпросът „Къде ще посрещнем Нова година?“ звучи все по-силно. Само до преди няко...

Прочети още keyboard_arrow_right