Класическо синьо сменя живия корал в обзавеждането за 2020 г.

Стройко 2020

Снимка: Стройко 2020

Модните тенденции в интериора, как изглежда високотехнологичният и сигурен дом могат да се видят на Стройко 2020

Модата властва и в домовете ни и тази година класическо синьо 19-4052 е кодът на модерния цвят за 2020 година, според цветовия законодател – института Pantone. Синьото сменя живия корал, който властваше през 2019 година. Повече от 20 години Color of the Year на Pantone влияе върху множество индустрии, най-вече модата на обзавеждане и индустриалния дизайн.

Институтът Pantone залага на простота и елегантност в цветовете, а в обзавеждането се търси баланс между функционалност и собствен почерк през новата година. Всички тези новости в обзавеждане, интериор, архитектура, енергоспестяващи жилища и използавнето на високите технологии в тях могат да се открият и видят на предстоящото изложение Стройко 2020.

Единственото българско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане, където изложители и посетители сверяват часовника за новите тенденции в обзавеждането тази година е от 25 до 29 март 2020 година в НДК.

Classic Blue 19-4052 според експертите на Pantone е вдъхващ спокойствие, увереност и желание на свързаност. Синьото поставя стабилна основа, върху която да се надгражда, прекрачвайки прага на нова ера. Носи успокоението на свечеряващото се небе, усещане за мир, предлага убежище.

В 53-ото изложение Стройко 2020 се обединяват всички иновации за хармонично развитие между хората, техните жилища и средата, в която живеят, представяйки един пълен цикъл на устойчиво взаимодейсвие със зелените технологии и иновации.

В обзавеждане 2020 година тенденцията е да се съчетаят минималистичния функционален дизайн и индивидуалното разбиране за уют и комфорт, като се насърчава еклектиката, търсенето на необичайни комбинации от различни стилове и епохи. Всеки детайл в дома може да носи духа на различна епоха и да има свой собствен характер и история.

Cимeтpиятa e в деликатен баланс с изoбилиeтo. Премерено и с вкус, всеки стар фотьол, зареден със спомени и преживявания, може да намери място до "умната" ни камина, която пусаме през телефона си на път за вкъщи. Ръчно изработеният дървен скрин може красиво до допълни кухненския остров с високотехнологично антибактериално покрите, например. Бабините дантели, могат да омекотят канапетата с нано-текстил.

И през 2020 година скандинавския стил, основан на минимализма и функционалността, остава доминираща. Концепцията му обаче се персонализира, като се допълва от топли нюанси, плавни преходи и предпазливо зониране. Класическото отворено пространство отстъпва място на леки прегради, създаващи уютен домашен интериор. Насърчават се комбинациите на модерно със старо.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Какво мислите за Covid-19?
 • Притеснявам се и стоя вкъщи (36%, 214 Гласове)
 • Мисля, че се преувеличава (20%, 121 Гласове)
 • Мерките трябва да са още по-строги (32%, 191 Гласове)
 • Трябва да се изгради обществен имунитет след преболедуване (10%, 58 Гласове)
 • Нас не ни лови, ракия да има (1%, 7 Гласове)
Общо гласували: 591 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

До 10 дни ще е ясно как ще се дават безлихвени заеми от 1500 лв. ......

До 10 дни Българската банка за развитие (ББР) ще посочи модела, по които банките ще дават безлихвени кредити от 1500 лв....

Прочети още keyboard_arrow_right