Кулинарни производители празнуваха на Фестивал на Розовия домат в столицата

Кулинарни производители празнуваха на Фестивал на Розовия домат в столицата

Снимка: Фестивал на Розовия домат

Maлките кулинарни производители участваха и празнуваха традиционния Фестивал на Розовия домат от 11 до 13 септември в столицата. Организатор на четвъртото издание бе МЕТРО Кеш енд Кери България.

Тази година събитието се проведе в първия street food комплекс в София Quartal Food Park, където десетки производители се включиха със своята продукция. Целта на  събитието е да се подкрепат местните производители, част от програмата "Отгледано с грижа в България".

Фестивалът цели съхранението и популяризирането не само на розовия домат, а и на други автентични български продукти като смилянския фасул и реселешкия лук, чрез налагането им в модерната кулинария.

Кулминацията на събитието беше в събота, когато бе приготвена 50 кг лютеница по оригинална рецепта от шеф Юри Велев, а  приготвянето й се включи и част от мениджмънта на хранителната верига организатор.

Фестивалът е част от инициативата „Преотркрий България“ за подкрепа на независимите български предприемачи. Сега всички стартиращи готвачи и малки производители на хранителни продукти и вино могат да кандидатстват в платформата и да представят своите качествени продукти, идеи и цялостно street меню на box.taste.bg.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От 1 октомври офисите на ЧЕЗ в 7 града ще работят с еднакво работ......

Центровете за обслужване във Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Благоевград, Перник и Кюстендил ще приемат граждани от 08:30 ...

Прочети още keyboard_arrow_right