Лидл България с отличие в Деня на доброволеца

photo_library
 • Lidl

  Снимка: Lidl

 • Lidl

  Снимка: Lidl

Призът беше връчен заради оказаната подкрепа на доброволците в усилията им да овладеят бежанската вълна от Украйна

По време на церемония за отбелязване на пети юни - Българският ден на доброволеца, Лидл България получи приз от Националната асоциация на доброволците в Република България. Почетния плакет беше връчен в знак на признателност за финансовата подкрепа в размер на 50 000 евро, която компанията оказа на асоциацията през изминалата година.

Дарената сума беше целенасочено използвана за създаването и дейността на Националния контактен център с доброволци и единния портал Ukraine.gov.bg в помощ на хората, засегнати от войната. И до днес той продължава да бъде официален канал за комуникация между пристигащите в страната бежанци и държавните органи.

Допълнително Лидл България подкрепи финансово още осем организации в страната, които работиха директно с украинските бежанци в България. Средствата бяха използвани както за хуманитарна помощ, така и за подкрепа на организациите в тяхната ежедневна работа и в дейностите им за осигуряване на правна, психологическа помощ и други експертни услуги.

Като част от усилията си да подкрепи хората от Украйна компанията също така предлага и възможност за работа на всички украински граждани, получили временен статут на закрила у нас. Веригата осигурява административна подкрепа за уреждане на документи, курс по български език, средства за наем на жилище за шест месеца, както и възнаграждение и пакет придобивки като на всички свои служители. В същото време веднага след началото на войната през 2022 г. Шварц групата, част от която е и Lidl дари продукти на стойност 10 милиона евро в помощ на хората в Украйна.

Като отговорна компания Лидл България многократно е демонстрирала своя ангажимент и подкрепа към обществото при различни критични ситуации. Само за последната година освен своята подкрепа към Украйна и българските организации, работещи с бежанците, Лидл България подпомогна и пострадалите от наводненията в района на Карлово. Компанията изпрати два камиона с продукти от първа необходимост. В началото на тази година също така Schwarz Group от името на всички свои подразделения подкрепи с дарение от един милион евро пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Yettel отчита сериозен напредък в дейностите си за устойчиво разв......

Yettel публикува доклада си за устойчиво развитие за 2022 г., в който очертава постигнатите за годината резултати по отн...

Прочети още keyboard_arrow_right