Модерна система за сигурност брои посетителите на Женския пазар

Женския пазар

Снимка: Столица.bg

Между 40 000 и 50 000 души посещават месечно Женския пазар. Това сочат данните на нововъденото видеонаблюдение на най-големият и най-старият пазар в София. От два месеца там работи модерно видеонаблюдение и към системата за сигурност има Wi Fi с мощни рутери.

Мрежата има големи възможности и брои посетителите на цялата територия на Женския пазар. Според IP адреса може да се види колко са българи и колко са чужденците. Системата за сигурност показва директно на гугъл картата и в кой сектори и магазини на пазара има най-голяма концентрация на посетители.

Иновативната система работи на пълни обороти вече два месеца. "Разглеждаме Женския пазар като градска територия, която е модерна и привлекателна за гражданите и вътре в нея живее пазарът", гордее се с голямата промяна директорът на "Пазари Възраждане" Драгомир Димитров.

В цялото пространство на Женския пазар има поставени и два монитора - киоск и от тях българи и чужденци могат да получават пълна информация за София в различните сфери. Както е известно Женският пазар в София вече е една от локациите на туристите от чужбина.

Продължава и инициативата всяка събота там да има фермерски пазар, който е придружен с много музика и демонстрации на проготвянето на различни кулинарни изкушения.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 25 - 29 май ......

След отмяна на извънредното положение ЧЕЗ Разпределение България ще продължи да съобразява планираните ремонти с нуждите...

Прочети още keyboard_arrow_right