За българина на Гергьовден основното ястие на трапезата е агнешкото. Въпреки лошото време, в часовете преди обяд на Женския пазар в София днес имаше много хора, които пазаруваха, за да почетат традицията, съобщават от Bulgaria ON AIR.
Пред камерите търговци дадоха и съвети как да се разбере, че предлаганото месо е българско. Те коментираха и дали има сериозно поскъпване на агнешкото тази година.
"Най-важното е да знаят хората как да различават прясното от замразеното. Когато месото е замразявано, се изтича вода, почернява. Когато е прясно, седи розово и самите кокали изглеждат по-свежи. Малко по-скъпо е, защото няма внос. С 1-2 лв. е цената нагоре. Плешката вървеше от 14 до 15 лв., бутчето от 16 до 17 лв.", обясни един от търговците.
На Женския пазар са предприети и противоепидемични мерки. За да влязат на територията му, хората трябва да са на 2 метра разстояние един от друг, като задължително носят маски. Допускат се определен брой клиенти.
Коментари
Последни
Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г.
Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се за... Прочети още...
Повдигнаха обвинение срещу мъжа, извадил пистолет в столичния кв. Хаджи Димитър
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж за хулиганство и за... Прочети още...
За 3 месеца: 1755 стари автомобила са стикирани в София
1755 моторни превозни средства са стикирани на територията на Столична община, които отговарят на кр... Прочети още...
„Хазартното дело“ срещу Божков вече е в съда
След 4-годишно разследване т.нар. "хазартно дело" срещу Васил Божков вече е в съда, съобщава bTV. П... Прочети още...
Виж също
closeВелики оферти за 5G смартфони от Vivacom...
През април Vivacom предлага 6 страхотни 5G смартфона на атрактивни цени, започващи от 1,98 лева на месец на лизинг за 24...
Прочети още keyboard_arrow_right