НФРИ изпълни проект "Иновативни интегрирани услуги за подкрепена заетост за лица с увреждания"

ОП РЧР

Снимка: euprograms.bg

Национална федерация на работодателите на инвалиди (НФРИ)изпълни проект: „Иновативни интегрирани услуги за подкрепена заетост за лица с увреждания“, по договор №BG05M9OP001-2.005-0116-C01, процедура № BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“,  финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския  социален фонд. Партньор по проекта е Сдружение Хоризонти. Периодът на изпълнение е октомври 2018 – декември 2020г.

Основната цел на проекта е реализация на комплексни действия в посока улесняване достъпа до заетост на хората с увреждания, включително и чрез предоставяне на иновативни социални услуги.

Потребността, която всеки човек се стреми да задоволи е да бъде полезен. Това в още по-голяма степен важи за хората с увреждания, за които социалното включване в обществото се оказва мисия „невъзможна”, поради предразсъдъци, недостъпна среда и други бариери. Всеки има право да работи на равно с другите служители, а хората с увреждания са не по-малко конкурентноспособни.

Проектът се фокусира върху: 
предоставяне на иновативни интегрирани услуги за подкрепена заетост чрез предоставяне на професионално ориентиране и консултиране, специализирани услуги за подкрепа на заетостта и включване в заетост;
създаване на позитивни нагласи сред обществото по отношение на неизползвания трудов потенциал на хората с намалена работоспособност.

Вярваме, че ако всички се стремим към една обща промяна ще живеем и работим заедно въпреки различията си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задължителни еднопосочно движение, вход и изход на софийските паз......

На софийските пазари задължително трябва да има еднопосочно движение на хората и отделни вход и изход, за да няма смесва...

Прочети още keyboard_arrow_right