Откриват процедура за избор на нови шефове на петте общински пазара в София

Откриват процедура за избор на нови шефове на петте общински пазара в София

Снимка: Столица.bg

Кандидатите трябва да отговорят на 19 критерии

Столичният общински съвет ще гласува откриване на процедура за избор на членове в управлението на общинските пазари, които да търговски дружества на Столична община. Вчера и петте доклада бяха разгледани и получиха одобрение на комисията по бюджет и финанси.

Избор на нови членове на Съвета на директорите ще има за ЕАД-ата - Пазари Взъраждане, Пазари Запад, Пазари Север, Пазари Юг, Пазари Изток. Преди това ще се акотуализират Уставите на всяко дружество, за да се открие конкурс.

Конкурсът за членове на новите ръководства ще е публичен подбор за избор на членове на Съвета на директорите на общинските пазари.

За новите кандидати за управление има 14 изисквания, посочени във внесените доклади - завършено висше образование, най-малко 5 години професионален опит и др. Според Закона за публичните предприятия всеки трябва да отговаря на още 5 критерии.

Кандидатите може да са и досегашни членове на съвета на директорите и изпълнителни директори на дружествата, които трябва да представят и вижданията си за развитието на общинските пазари.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

A1 има най-бързата 5G мрежа в България според Ookla®...

5G мрежата на А1 - 5G ULTRA - е най-бързата в България за 2021 година*. Тя е достигнала най-висок Speed ScoreTM** според...

Прочети още keyboard_arrow_right