Отвори врати вторият център за данни на Equinix в Дружба

Датата център в Дружба

Снимка: Equinix

Equinix откри втори центърът за данни и колокация на Международния бизнес обмен (IBX) в София. Проектът бе обявен през есента на миналата година, като ориентировъчният му дебют беше за началото на 2019 г. Инвестицията в проекта е на стойност 19 милиона долара, като ще бъде вторият в България, съобщава economic.bg.

Центърът за данни ще има 350 шкафа за данни, с възможност за добавяне на 1100 шкафа в следващите фази. Новият капацитет се намира в "Дружба", на около 1 км от мястото, където е и първият център на компанията - SO1.

Земята на която е разположен новият капацитет, е собственост на компанията и в бъдеще ще е възможно разширяването му при по мащабно търсене на пазара. Equinix България стартира проекта за разширяване през юни като инвестиция в зелено.

В България Equinix има над сто клиенти, предимно доставчици на облачни услуги, мрежови оператори, големи корпорации и медийни компании. Те използват платформата за колокация Equinix, която свързва 200 центъра за данни в световен мащаб.

Такава инфраструктура с такъв мащаб се изгражда за първи път в България. Помещенията се захранват със 100% зелена енергия – подобна практика е наложена от първия център на Equinix в София е през 2016 г.

Новите съоръжения ще дадат възможност на клиентите в региона да изпълнят стратегиите си за дигитална трансформация. Така те ще имат достъп до над 52 пазара чрез Platform Equinix.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Американската компания "Лайм" пуска тротинетки под наем в София...

Тротинетки под наем ще започнат да се предлагат буквално до дни в София от американската компания Lime. От няколко седми...

Прочети още keyboard_arrow_right