Португалска компания инвестира близо 60 млн. евро в завода си за стъкло в София

Португалска компания инвестира близо 60 млн. евро в завода си за стъкло в

Снимка: БиЕй Глас

Петият по големина производител на стъклен амбалаж в света- БиЕй Глас ще вложи близо 60 милиона във фабриката си за стъкло в София. Финансовата инжекция е част от плана за развитие на португалската компания в България. Тя притежава два завода у нас – единият се намира в Пловдив, другият – в столицата. Общият им оборот възлиза на  1,8 млрд. лв. годишно. 
 
От БиЕй Глас възнамеряват да модернизират завода в София до 2022 г. Компанията, която е в топ 10 на най-големите у нас, ще построи нова пещ за стъклен амбалаж, като по този начин ще усъвършенства производствените процеси и ще увеличи продукцията. Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се монтират върху покривите на съоръженията в България. Отделно от това БиЕй Глас планира да наеме 100 служители за увеличените нужди на производството в завода в София. 
 
Успоредно със стратегията за инвестиционно развитие БиЕй Глас доказа за поредна година своя ангажимент към благополучието на служителите, като на глобално ниво разпредели  8,5 млн. евро сред екипите си в Европа. От допълнителната финансова подкрепа се възползваха и 552 служители на компанията в България.  
Инвестицията във фабриката в София е поредна стъпка от дългосрочния план за развитие на БиЕй Глас за региона на България, обявен през 2017 г. Компанията ще инвестира в производството си у нас общо над 200 млн. евро. През 2019 г. БиЕй Глас модернизира завода в Пловдив, като вложи в над 50 млн. евро в изграждане на нови пещи и инфраструктура. 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Летим от София до Ереван от април с Wizz Air...

От 29 април започват директните полети от летище София до Ереван, Армения. Билетите вече се продават от нискотарифния пр...

Прочети още keyboard_arrow_right