Потребителите на А1 Wallet вече могат да заплатят битовите си сметки през телефона

А1

Снимка: А1

Използването на новата функционалност на приложението е безплатно до 15.03.2022

Дигиталният портфейл А1 Wallet вече дава възможност, която улеснява потребителите в плащането на битови сметки. Без значение дали са избрали план Standard или Premium, те могат да правят това директно в приложението. В списъка с доставчици на услуги, за които могат да се извършват плащания, са банки, телекомуникационни оператори, ВиК, електроразпределителни дружества, бързи кредити и други.

Пълният списък с доставчици може да бъде открит в самото приложение. За да се възползват от опцията, потребителите на А1 Wallet трябва да влязат в меню „Услуги“ и да изберат опцията „Битови сметки“. Там ще открият 4 опции, към които могат да добавят своите услуги – сметка за вода, сметка за ток, сметка за телефон или друга сметка. При избор на една опция ще се зареди списък с доставчици за съответната категория.

След като въведат своите клиентски данни, в зависимост от конкретния доставчик (например – клиентски номер), потребителите трябва да натиснат бутона „Запази“ и сметката ще бъде добавена в техния А1 Wallet. За да извършат плащане, те трябва да изберат бутон „Плати сметките“, което ще визуализира списък с „Моите сметки“. За да се гарантира сигурността на плащанията, А1 Wallet изисква идентификация с пръстов отпечатък, лицево разпознаване или ПИН код при всяко плащане на сметка.

Плащанията на сметки ще бъдат безплатни за потребителите до 15.03, а след това ще се добавят символични такси за обработка, в зависимост от плана, който са избрали абонатите на А1 Wallet. В случай че използват план Standard, ще се начисляват по 19 стотинки на плащане, а с план Premium – по 10 стотинки.

А1 Wallet позволява на потребителите да следят своето потребление, като плащанията на сметки се добавят в отчетите за разходи, които дигиталният портфейл предлага. За да са сигурни, че няма да пропуснат плащане, потребителите могат да разчитат и на нотификации на своя смартфон, винаги когато в А1 Wallet е налична нова сметка за плащане.

Услугата за плащане на битови сметки е достъпна за всички потребители на A1 Wallet, без значение дали са абонати на други услуги от А1 или не. Тези, които имат сметки към телекома, ще имат възможност да заплатят своите задължения към компанията по избран от тях начин - по ЕГН, мобилен номер и точен номер на фактура.

Дигиталният портфейл А1 Wallet e съвместим с Android, iOS и HarmonyOS устройства, и може да бъде открит съответно в Google Play, AppStore и AppGallery, а изтеглянето и регистрацията са напълно безплатни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 120 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 845 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 17 Гласове)
Общо гласували: 982 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новият смартфон moto e30 вече е във Vivacom...

Vivacom пуска в своята търговска мрежа и в онлайн магазина си новия смартфон moto e30. Моделът се предлага на много дост...

Прочети още keyboard_arrow_right