Само с маски и по двама на маса на Коледния базар на "Батенберг"

Само с маски и по двама на маса на Коледния базар на "Батенберг"

Кадър: Нова телевизия

Екипи на АПП ще слядът за спазване на мерките срещу COVID-19, при нарушаване базарът се затваря, предупреди Красимир Димитров

Маските са задължителни за посетителите на Коледния базар на "Ал. Батенберг", известен като Немския. Железни мерки срещу разпространието на COVID-19 ще се прилагат, съобщиха от Столична община.

Само по двама души могат да ползват маса. Ще има вход и изход и строго ще се следи за спазване на епидемичните мерки. В момента там се поставят преградни съоръжения.

"На организаторите сме поставили условия да има разделение на потоците. На входа охранители ще пропускат само с маски", предупреди Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община пред Нова телевизия. Екип от служители на АПП ще изпълнява контрола по спазване на мерките, за  да функционира Коледния базар.

Оборудват къщичките за коледния базар в Градската градина - площад „Батенберг“

Масите са забранени в зоната на сцената. Организаторът ще следи и за спазване на дистанцията от 1,50. Идеята е да не се ползват масите, а хората само да пазаруват и напуснат. Стриктно ще се следи да не се допуска струпване на павилионите за храни, сувенири и напитки. При незипълнения на мерките базарът се затваря", категоричен е Димитров.

Около къщичките разстояните между чакащите трябва да е 2 метра и ще бъде обозначено отстоянието. Ако има струпване по къщичките, входът ще се затвори, докато не излязат хората през изхода, ще има връзка вход - изход.

За спазването на мерките организаторите са предупредени с писмо от кмета на София. Осигурени са дезинфектанти и тоалетни, и ще се загради целия периметър, за да няма безразборно влизане на базара, предупреди Красимир Димитров.

Изходът е към Градската градина и ще има охранител, за да не се позволява влизане, авходът е от "Батенберг". Подпийнали и хора с грипоподобни симптоми няма да се допускат на Коледния базар.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Започва шестото издание на VIVACOM Регионален грант...

Днес стартира шестото издание на VIVACOM Регионален грант. Въпреки здравната криза и икономическата рецесия, програмата ...

Прочети още keyboard_arrow_right