Сдружение „За достъпна и качествена храна": Продават ни вода вместо мляко, БАБХ не взима отношение

Сдружение „За достъпна и качествена храна": Продават ни вода вместо мляко,

Снимка: Столица.bg

Течност която визуално прилича на мляко, но химическият й състав е най-близо до водата буквално залива пазара. Това стана ясно при публичното представяне на годишния отчет за дейността на Сдружение „За достъпна и качествена храна“, провело редица изследвания на десетки продукти за последните 9 месеца.

Особенно фрапиращ е случаят с производител от Централна България, който обаче продължава да присъства на пазара. Големите вериги и магазини са проявили не само добра търговска логика, но в определен смисъл са изпълнили и функциите на бездействащите институции, съобщиха на пресконференция то Сдружението.

„Абсурдно е, че контролиращите институции вземат отношение по проблема, определяйки некачествените продукти само като „безвредни“, коментира при представянето д-р Андрей Велчев, председател на Сдружение „За достъпна и качествена храна“. Заместник председателят Момчил Димитров допълни, че имитиращият продукт е на двойна цена, а водата в него е същата.

На пресконференцията бе представен и уебсайта на Сдружението – www.zdkh.bg – където има секция за подаване на сигнали от потребители, за съмнения за нередности с качеството на храните.

Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция за безопасност на храните изявиха желание за продължаване на сътрудничеството със Сдружението.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

А1 внедри цялостно решение за дигитализация на образователния про......

А1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) демонстрираха цялостно технологично решение за дигитализац...

Прочети още keyboard_arrow_right