Шефът на НАП: Няма Александър Сталийски сред документите на затворения столичен ресторант в Дианабад

Шефът на НАП: Няма Александър Сталийски сред документите на затворения стол

Снимка: Столица.bg

Името на Александър Сталийски не фигурира сред документите на затворения от НАП ресторант "101" в столичния "Дианабад". Това заяви шефът на НАП Румен Спецов пред bTV, като отговор на въпроса политическо е дейстивето на Приходната агенция.

Според Спецов Александър Сталийски не е собственик на ресторанта. Няма нищо политическо, това е поредния обект с открити нередности. Тези нарушения са откривани много пъти. За да няма изненади, проверявайте си техническото състояние на касовите апарати, препоръча Спецов на търговци и собственици на заведения.

Ресторантът е затворен за две седмици, след като таен клиент е установил, че издадения му касов бон не фигурира в системата на НАП.

Наложена е административна мярка - глоба и принудителна запечатване за 30 дни в зависимост от нарушението. "Собственик дружеството е някаква си фурма  "фуудс", Александър Сталийски  - неговото име го няма никъде. Лично не се познаваме, говори се, че целия комплекс е под негово влияние и той е скрит собственик, но по документи името му не присъства никде. За наема, който се плаща има една фирма с договор за НСБ за целия обект и преотдаване на друга фирма за стопанисване на ресторанта", обясни шефът на НАП.

Той съобщи, че на целия комплекс в Дианабад наемът е 2500 лв. с инвестиция за половин милон лв. "Атака има, ако няма нарушения и при установяване се предприемат действия. В случая имаме конкретно нарушение, касов бон и не е отчетен в НАП. И както е по наредба следват процедури", обясни Спецов.

Преди повече от месец в същия ресторант скандал вдигна спортният министър Радостин Василен, а след това от ресторант "101" го иронизираха във фейсбук.

Спецов съобщи също и потвърди, че футболният клуб "Левски" София има забавени плащания на зданъчни задължения. "При нас има план, по който плащат както други фирми и компании. Имат срок и ако не го изпълнят, няма да има футболен клуб "Левски"", каза началникът на приходната агенция.

Пред bTV той уточни, че задълженията на бившата му фирма не са 1 134 000 лв., а 700 000 лв. по поризводство. И НАП действа, мога да проверя докъде са стигнали, там бяха различни поводи, но НАП действа", с недомлъвки коментира Спецов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 141 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 935 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 19 Гласове)
Общо гласували: 1095 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

А1 внедри цялостно решение за дигитализация на образователния про......

А1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) демонстрираха цялостно технологично решение за дигитализац...

Прочети още keyboard_arrow_right