Шофьорските курсове в София скачат с до 300 лв.

Поскъпване на шофьорските курсове

Снимка: Фейсбук

Шофьорските курсове в София ще поскъпнат с до 300 лв. за най-масовата категория В, прогнозираха пред Столица.bg. от Учебни центрове България. Увеличението ще е в границите от 150 до 300 лв., като най-скъпите ще достигнат до 1000 лв. Това обаче е по преценка на всеки инструктор и школа, коментираха инструктори.

Увеличението ще стане факт, след приемане на Закон за младите шофьори, в който по искане на МОН практическите часове по кормуване ще се увеличат от 31 на 45.В момента курсовете в столицата варират от 500 до 850 лв. за категория В. Досегашният Закон за движението по пътищата се разделя на три, като единият ще е за младите шофьори. Именно в него са предвидени поправки в броя на часовете на шофьорските курсове. 

Сега теоретичните часове са 40, а има предложение да се намалят, но още не е ясно на колко. Също така се предвижда и премахването на вътрешните изпити по теория и практика. Столични инструктори вече се обявиха категорично против въвеждането на учебни симулатори за практическото обучение. Според тях това е пълнене на джобовете на няколко дъшу в държавата.

Ако часовете по практика - кормуване се увеличат на 45 тогава не е необходимо да се използват учебни симулатори. По-добре е курсистите да се обучават в реални условия и тренажорите се оказват излишни. Ако обаче часовете за кормуване са 20, тогава симулаторите може да намерят приложение, коментира пред Столица.bg дългогодишният инструктор Стефан Шишков от Учебни центрове България.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Идея: Спират продажбата на жилище, ако не са платени таксите за в......

Собственикът на жилище в една сграда няма да може да го продаде, ако не си е платил таксите за входа. Продавачът няма ...

Прочети още keyboard_arrow_right