Сигурност, умни домове и зелени решения на Стройко 2020 в НДК

Стройко 2020

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

МВР и Специализираният отряд за борба с тероризма показват техника за обезвреждане на взривове на изложението

Как да опазите дома си, каква система за сигурност да ползвате, как да спестите от разходите за енергия и какви са зелените решения за вас? Отговор на тези въпроси ще получите на тазгодишното издание на Стройко 2020 в НДК. Един от фокусите на изложението е сигурността, индивидуална, на дома и в града. Участници и партньори ще направят високтехнологични предложения за вашата сигурност.

Петдесет и третото издание на Стройко е от 25 от 29 март 2020 г. в Конгресния център на Националния дворец на културата. Изложението тази година е под мотото "Да покажем заедно бъдещето", а то очевидно е в баланса между хората, технологиите и средата за живот. С крачка в бъдещето организатори, партньорите и изложители ще покажат на посетителите визия за високотехнологичен дом и град. В НДК през март т. г. ще бъдат обединени всички иновации за хармонично взаимодействие между хората, техните жилища и средата, в която живеят.

Тази година сред изложителите ще е и МВР и ще представи технологични решения за опазването на дома и имуществото. Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) също ще покаже техника - робот за обезвреждане на взривове. На изложението ще бъде представено и техника на Пътна полиция и посетителите могат да си проверят контролните точки и дали имат нарушения и санкции, каза директорът на "Комуникации и информационни системи" на МВР Младен Петров.

Тринога камера, таблети, апаратура за тестове за алкохол и наркотици, и пълното обрудване в новите полицейски автомобили бяха представени и на автосалона в София през октомври 2019. И тогава почти нямаше посетител, който да си провери нарушенията и да не олекне с 50 лв. МВР ще бъде представено и чрез Института за психология и оказването на психологическа помощ на хората в критични ситуации.

Българските производители и участници в Стройко 2020 могат да се възползват и от помощта на държавата, както и да научат какви възможности се откриват пред малките и средни предприятия през 2020 г.? Подробна информация те могат да получат от един от партньорите на експото от Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. "Имаме програма за насърчаване, а пакетът с документи е публикуван на сайта. Разглеждането на кандидатите станва за около 2 дни, обясни изпълнителният директор Бойко Таков, на пресконференция днес.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 86 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 28 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 47 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (12%, 26 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 37 Гласове)
Общо гласували: 224 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Срокът за обжалване на изравнителните сметки за парното удължен д......

Срокът за обжалване на изравнителните сметки за парно и топла вода е удължен до 30 септември. Това съобщиха от "Топлофик...

Прочети още keyboard_arrow_right