СОФ Кънект е направил първото плащане по концесията на летище "София"

СОФ Кънект е направил първото плащане по концесията на летище "София"

Снимка: Столица.bg

СОФ Кънект е направил на 19 април плащането на първоначалното концесионно възнаграждение от 660 милиона лева (с включен ДДС) към Република България. А от днес консорциумът вече е единствен и официален оператор на софийската аерогара. Преведената вече сума ще отиде директно в държавния бюджет за 2021 г. и ще подкрепи българската икономика. Плащането е направено изцяло, въпреки най-голямата криза в историята на авиацията.
 
Официално бе представен и Надзорният съвет на СОФ Кънект. Като независим член ще го председателства г-жа Илияна Цанова, бивш заместник-изпълнителен директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ).  В ролята си на председател, тя ще отговаря за управлението на Надзорния съвет. Ще се грижи и да осигури максимална ефективност на действията на Надзорния съвет и оперативното ръководство на Летище "София", спазване на добрите стандарти за корпоративно управление, поддържане на открита комуникация с всички заинтересовани страни и определяне на адекватна стратегия и съответни индикатори за успех. Съветът ще включва още двама независими членове, които също ще допринесат със сериозния си опит и нишова експертиза.
 
От концесионера на Летище "София" казват, че съвсем скоро ще представят и бъдещите си планове за обекта - сред тях  първите инициативи и средносрочния инвестиционен план. 
Предстои да се направи и  Проектен център, с офис в града и с интерактивно дигитално пространство. Така ще се даде възможност на всички заинтересовани страни да участват в трансформацията на Летище София. Там редовно ще бъде представяна актуална информация относно развитието на проекта.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и страната: Последен срок за подаване на данъчна декларац......

5 май е последният срок, в който гражданите в София и страната трябва да декларират доходите си от миналата година и да ...

Прочети още keyboard_arrow_right