Стартира реконструкцията на жп гара "Искър"

Стартира ремонтът на гаровия комплекс "Искър"

Снимка: НКЖИ

Започна ремонтът на столичната жп гара "Искър", който е част от най-големия транспортен възел
"София". Вече са стартирали сторителните дейности по рехабилитацията на гаровия комплекс "Искър", съобщават от Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ).

Финансирането е по проект  "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичане". На официалното откриване на ремонта днес бе директорът на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски. Той заяви, че заедно с обновяването на линейни обекти, приоритет на компанията е реализирането на проекти за реконструкция на гари и гарови комплекси. Тяхната модернизация и преустройство ще допринесе за имиджа на железопътния транспорт в страната.

Проектът  "Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичане" предвижда цялостно обновяване на чакални и вътрешни помещения, модернизация на сградата, за да се подобрят характеристиките ѝ при експолатацията. ГЖрандиозният ремонт включва и инфраструктурата на гарата, помощни сгради и помещения, нови енергоефективни инсталации - подмяната на електрическа, отоплителна, вентилационна, климатична, ВиК и пожароизвестителна системи.

Цялостното обновяване на гаров комплекс Искър се финансира с 1,2 млн. лв. от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г., има и съфинансиране от държавата. Изпълнител на проекта е Консорциум гара Искър 2018, в който влизат Среги ООД и Тит Инженеринг ЕООД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 17 – 21 февр......

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията...

Прочети още keyboard_arrow_right