Столична община обяви конкурс за "Еко етикет за устойчиви сгради"

Столична община обяви конкурс за "Еко етикет за устойчиви сгради"

Снимка: Столица.bg

Целта е да се насърчи използването на възобновяеми източници и въвеждане на екологични решения при стройтелство

Столична община обяви конкурс за присъждане на "Еко етикет за устойчиви сгради". Кандидатите могат да подадт документи до 31.05.2022 г., а наградите са в три категории - големи търговски центрове (МОЛ), големи търговски хранителни вериги и университети на територията на Столична община.

Създаването на местен еко етикет е мярка заложена в Плана за действие за устойчива енергия и климат на Столична община 2021-2030 г. Целта на "Еко етикет за устойчиви сгради" е да се насърчи използването на възобновяеми източници, енергийната ефективност, намаляването на емисиите на парникови газове и да стимулира въвеждането екологични решения при строителството, обновяването и използването на сгради.

Чрез конкурса собствениците на сгради ще бъдат стимулирани да въвеждат иновации в устойчивия дизайн на сградите и прилежащите им площи, както и за ефективното използване на ресурсите в тях.

За участие в конкурса е необходимо да попълните регистрационна форма и декларация за участие, които могат да се изтеглят от официалния сайт на СТолична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

33% от живеещите активно в България разчитат на технологиите за п......

С множеството оферти през юли и август Yettel поставя началото на дългосрочна инициатива в подкрепа на движението и акти...

Прочети още keyboard_arrow_right