Тахан от каменна мелница на Фермерски пазар "Пендара"

фермерски пазар

Снимка: Пазари "Възраждане" ЕАД

Тахан по стара българска рецепта от село Плевун, Ивайловградско, ще бъде една от изненадите на първия Фермерски пазар „Пендара“ на Женски пазар. Той започва на 12 октомври  от 10:00 до 18:00 часа и ще се провежда всяка събота. Таханът е смлян на каменна мелница и произведен от стар местен сорт червен сусам. Събитието ще подкрепя стартиращи български фермери и занаятчии, ще представя нови производители и продукти, както и иновации на основата на националното ни гастрономическо наследство. Организатори са Фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД. Очакват се близо 50 участници - малки стартиращи български ферми и занаятчии. 
 
Платформата на фермерски пазар „Пендара“ е с капацитет над 100 участника, разделени в два блока и три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“, които ще бъдат разположени на  Женския пазар в пространството между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”. 
  

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2.19386
  • USD
    1.72594
  • CAD
    1.30991
  • CHF
    1.72731
  • JPY
    1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Кросоувъри за всеки вкус и джоб дебютират на „Автосалон София 201......

През последните години автомобилите с повишена проходимост и увеличен просвет станаха най-популярният клас и вече всички...

Прочети още keyboard_arrow_right