Търговска верига ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности

photo_library
 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

Кампанията „Образование за всяко дете“ стартира на 2 декември, като клиентите на веригата ще имат възможност да направят дарение в подкрепа на каузата

В навечерието на Международния ден на хората с увреждания ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, отново застава зад каузата на УНИЦЕФ за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности.

Кампанията „Образование за всяко дете“ стартира на 2 декември 2021г. и ще продължи до 5 януари 2022г., като ще обхване всички 45 супермаркета ФАНТАСТИКО. В периода на кампанията клиентите на веригата ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев или по-голяма сума на касите при заплащане на закупените стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон. Ако някой посетител желае само да дари сума за каузата, също може да го направи на каса без да пазарува в магазина, като срещу дарената сума ще получи касов бон.

Със събраните средства УНИЦЕФ, заедно със свои партньори, ще доразвие и надгради първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната „Подкрепи ме“, чието създаване започна през 2020 г. Децата със специални образователни потребности (СОП) в системата на предучилищното и училищното образование са над 26 000. Всички те се нуждаят от персонализирано обучение, съобразено със специфичните им потребности, както и от подходяща и добре планирана подкрепа за личностното им развитие. Платформата предоставя безплатни образователни и терапевтични ресурси в подкрепа на децата, като в същото време осигурява пространство на специалистите в сътрудничество с учителите и родителите, да планират и реализират работата с всяко дете на базата на индивидуален и диференциран подход. Тя разширява възможностите на децата със СОП за допълнителна подкрепа в цялата страна, особено в условия на пандемия. Платформата е интегрирана в цялостната база с ресурси на Министерство на образованието и науката.

„Щастливи сме, че за втора поредна година ФАНТАСТИКО, заедно със своите клиенти и служители, застава зад каузата на УНИЦЕФ за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности. Всяко дете има право да учи и да се развива, но много често най-уязвимите от тях са изправени пред трудни за преодоляване препятствия в реализирането на правата си.“, заяви Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

„Благодарим на УНИЦЕФ за усилията и професионалната работа при създаването и доразвиването на платформата „Подкрепи ме“. Образованието е ценност, която трябва да отстояваме с всички сили и за всяко дете. Щастливи сме, че отново обединяваме усилия за тази кауза. Вярваме, че нашите кленти също ще я подкрепят, за което сме признателни.“, заяви от името на ФАНТАСТИКО изпълнителният директор на компанията Светослав Гаврилов.   

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (42%, 495 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (20%, 234 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 242 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 188 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 14 Гласове)
Общо гласували: 1173 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Теленор България става Yettel от 1 март...

Теленор България съобщава, че от 1 март компанията ще се нарича Yettel („Йеттел“). Промяната на името е част...

Прочети още keyboard_arrow_right