Топлинни счетоводители в София с маски и ръкавици ще отчитат парно

Топлинни счетоводители в София с маски и ръкавици ще отчитат парно

Снимка: Столица.bg

Фирмите за топлинно счетоводство в София ще увеличат екипите си, за да се отчете парното и топлата вода в определените срокове. Служителите ще спазват всички противоепидемични мерки и ще бъдат с маски и ръкавици при посещение в апартаменти и имоти. Преди това трябва да се легитимират със служебна карта.

Това бе решено вчера на среща на директора на Топлофикация София Александър Александров с представители на фирмите, извършващи услугата дялово разпределение на топлинната енергия. Направена е  организацията за провеждането на кампанията за отчет на уредите за дялово разпределение.

"Въведеното извънредно положение отложи старта на отчетната кампания тази година. Предвид спазването на сроковете, определени в Наредба № Е-РД-04-1 от 12 март 2020г. за топлоснабдяването, издадена от министъра на енергетиката, топлинните счетоводители се ангажираха да увеличат екипите си, за да успеят да отчетат уредите за дялово разпределение в сградите навреме и така да компенсират забавянето. При посещение на домовете на клиентите отчетниците ще спазват всички мерки за безопасност и ще носят лични предпазни средства. Те ще удостоверяват самоличността си със служебни карти", коментираха от столичната „Топлофикация“.

Съгласно нормативните разпоредби до 10 юли 2020г. топлинните счетоводители следва да извършат отчетите на индивидуалните уреди за дялово разпределение, а до 15 юли - да изготвят изравнителните сметки на потребителите. Напомняме на нашите клиенти, че крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации по изравнителните сметки е до 31 август. След този срок няма да се приемат възражения и рекламации с искане за допълнителен отчет и за преработване на изравнителните сметки.

В тази връзка от Топлофикация София припомнят, че клиентите, които не могат да бъдат отчетени дистанционно, имат право на две дати за безплатен отчет на уредите. Посещението на едната дата трябва да бъде в извънработно време. Ако потребителите нямат възможност да осигурят достъп за отчет на една от посочените дати, следва да се свържат своевременно с топлинния си счетоводител и да заявят дата за допълнителен отчет, който, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.

Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.

От общинското дружество припомнят, че потребителите следва да заявят пред обслужващия ги топлинен счетоводител по какъв начин желаят да получат изравнителната си сметка. Вариантите са чрез лицензиран пощенски оператор, по електронна поща или на адреса на имота, намиращ се в сграда-етажна собственост. Ако не бъде заявен начин на получаване, сметките ще бъдат предоставени по пощата на адреса на имота. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 170 Гласове)
 • На време (13%, 58 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 79 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 115 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 15 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Юнайтед груп“ завършва придобиването на българската „Нова Броудк......

„Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, днес обявиха, че с...

Прочети още keyboard_arrow_right