„Топлофикация София“ разкри сметки в още две банки за улеснение на клиентите

„Топлофикация София“ разкри сметки в още две банки за улеснение на клиентит

Снимка: Столица.bg

Общинското дружество ще извърши преизчисление на сметките на своите клиенти в законово определените срокове

В още две банки "Топлофикация София" разкри сметки, за да улесни клиентите при плащането на парно и топла вода, съобщиха от общинското дружество. Според данни на дружеството през март и април клиентите са използвали активно дигиталните и безкасовите начини за плащане на сметките си.

От "Топлофикация" призозават потребителите за спазват противоепидемиологичните мерки срещу коронавирус и да се възползват от възможностите за електронно банкиране и безкасово плащане. За целта са разкрити сметки в още две банки – ДСК и Уникредит.

Според Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация София", абонатите „заплащат фактурите си за потребеното количество топлинна енергия за отчетния период в 45-дневен срок след изтичане на периода, за който се отнасят.

Следва да напомним на клиентите с прогнозни месечни сметки, че единствено столичната Топлофикация не начислява наказателна лихва при просрочие на тяхното плащане. Освен това от няколко години дружеството предлага и опцията за частично плащане на месечната сметка.

Предвид трудностите, пред които са изправени потребителите в резултат на извънредното положение, „Топлофикация София“ ЕАД предоставя и възможност за разсрочване на натрупаните просрочени задължения.

За целта е необходимо тези клиенти да се свържат с дружеството чрез дигиталните комуникационни канали E-mail: info_r@toplo.bg или чрез информационния телефон 0 700 11 111, за да насочени към съответните експерти.

Напомняме на нашите потребители, че на 29 април приключи отоплителен сезон 2019 – 2020 г. и предстои кампанията за отчет на уредите за дялово разпределение и изготвяне на годишните изравнителни сметки. Отчетите ще се извършват по график след отмяна на извънредното положение. Клиентите ще бъдат своевременно уведомени от обслужващите ги топлинни счетоводители за графиците на отчетите.

В изпълнение на новите разпоредби, приети преди дни с промените в Закона за енергетиката, "Топлофикация София" ще извърши преизчисление на сметките на своите клиенти в законово определените срокове и след като КЕВР определи ретроактивните цени на природния газ и на топлинната енергия за периода от 5 август 2019 г. до 31 март 2020 г.

Така клиентите, които имат ежемесечен реален отчет на уредите си за дялово разпределение, ще получат сумите още с първите си месечни сметки след утвърждаването на ретроактивните цени от КЕВР. За останалите потребители, които получават прогнозни месечни сметки, сумите ще бъдат отразени в годишните изравнителни сметки и ще са видни през м. юли.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 30 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (18%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (26%, 20 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 13 Гласове)
 • Нямам дете/деца (1%, 1 Гласове)
Общо гласували: 78 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НОИ с втора дата за изплащане на обещетения за безработица...

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати 4,925 милиона лева на 10 817 безработни лица. Те получават пари...

Прочети още keyboard_arrow_right