"Топлофикация София" сменя абонатния номер с № на инсталация

"Топлофикация София" сменя абонатния номер с № на инсталация

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

„Топлофикация София“ ЕАД внедри успешно интегрираната информационна система ERP SAP и съпътстващата актуализацията на базата данни на своите клиенти. С въвеждането на новата система се цели интегрирането в едно на отделните софтуерни продукти, обслужващи различни ключови за дружеството бизнес – процеси: обслужване на клиентите; отчитане, разпределение и фактуриране на топлинната енергия; събиране на вземанията; развитие на човешкия капитал; управление на складовите наличности и заявките и др.

В месечните съобщения, които клиентите ще получат след броени дни, са посочени новите данни за всеки потребител – старият абонатен номер е заменен с № на инсталация, номерът на текущия платец вече е Договорна сметка. Освен това всеки потребител ще получи и специално писмо с подробна информация и указания за промените. Клиентите имат възможност също така да проверят новите си данни в сайта на дружеството – „Проверка на сметка“, на информационния телефон 0 700 11 111 или чрез дигиталните канали за комуникация www.facebook.com/www.toplo.bg, E-mail: info_r@toplo.bg .

Мартенските сметки за парно и топла вода от днес вече са на разположение на столичани. По данни на НИМХ средномесечната температура през март 2020г. е била +6,4 градуса или с 2,3 градуса по-ниска в сравнение със същия месец на предходната година. Поради по-ниската температура и застудяването през последното десетдневие на м. март тази година столичани са консумирали 430 323 МВтч топлинна енергия, докато през м.март 2019г. консумацията е била 346 945 МВтч. Напомняме, че мартенските сметки са изчислени по високата цената на топлинната енергия, която действаше до 1 април 2020 г.

Новата цена, утвърдена от КЕВР и влязла в сила от 1 април 2020г. е изцяло в полза на потребителите и поради това се очакват по-ниски сметки за последния месец на отоплителния сезон.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

КЕВР обясни: Парно и топла вода поевтиняват с около 14 %, в София......

От новия есенно-зимен сезон парното и топлинната енергия в страната ще поевтинеят средно с 14%.Това обясни на брифинг пр...

Прочети още keyboard_arrow_right