В София бизнес и университети предлагат 17 нови програми за студенти в ИТ

В София бизнес и университети предлагат 17 нови програми за студенти в ИТ

Столица.bg

Бизнес и университети работят за търсени специалности на пазара на труда

На 28 октомври ще бъде открит проектът „МОДЕРН-А: МОДЕРНизация в партньорство чрез дигитализация на Академичната екосистема“ 2021 г. от 16.00 до 18.00 ч. В изпълнение на заповед на Столична регионална здравна инспекция събитието ще се проведе онлайн в Google Meet, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата.

Представители на бизнеса и на университетите работят заедно за създаването на модерни програми по търсени специалности на пазара на труда. Често работодателите казват, че подготовката на завършилите висше образование не е достатъчна и не отговаря на техните нужди. Сега хората от практиката имат възможност да дадат своята обратна връзка за това какви компетентности трябва да притежават специалистите още преди да е стартирало обучението им във висшите училища.

В широка партньорска мрежа от девет университета, три национално представителни организации на бизнеса и над 20 асоциирани партньори-университети от чужбина ще бъдат създадени 17 нови програми (от тях две на английски език) за обучение на студенти в областта на информационните технологии, биотехнологиите, физиката, химията и педагогическите науки.

За първи път се дава възможност по една и съща програма да се обучават студенти в различни висши училища, като се споделят и обменят преподаватели. Съвместните програми са основани на съвременни технологични решения в обучението, с внедрено дигитално съдържание, включително и за дистанционно обучение.

Очакваният резултат от изградената партньорска мрежа между бизнеса и образованието е модернизирано висше образование, преподаватели със самочувствие, че са обменили опит със свои колеги от други европейски университети, богат набор от дигитални ресурси и възможности за дистанционно обучение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ROSSINI стана ресторант на годината...

“Ресторант на годината” стана ресторант Rossini по време на престижните награди “Business and Fashion ...

Прочети още keyboard_arrow_right