Задължителни еднопосочно движение, вход и изход на софийските пазарите

Задължителни еднопосочно движение, вход и изход на софийските пазарите

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

От Столичната РЗИ и МВР ще следят за спазването на притовоепидемичните мерки

На софийските пазари задължително трябва да има еднопосочно движение на хората и отделни вход и изход, за да няма смесване на потоците. Изискването е задължителна мярка срещу разпространението на инфекцията от СOVID-19, съобщиха от Столична община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазарите да създадат организация, с която да се гарантира спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID 19. 

На кооперативните и фермерски пазари не се допуска продажбата на живи животни.

Ръководствата на петте общински дружества, които стопанисват пазарите трябва да въведат контролиран достъп с цел да не се допуска присъствието на голям брои хора. Трябва и да се създаде организация за задължително еднопосочно движение - отделен вход и изход на пазара, за да не се смесват потоците от хора.

Стриктно ще се следи и за спазването на дистанция от 2 метра между търговци и клиентите, както и използването на лични предпазни средства. Пазарите трябва да се почистват и дезинфектират регулярно.

Служители на Столичната РЗИ и МВР ще следят за спазването на мерките и ще упражняват контрол. Ръководствата на пазарите имат задачата и да информират продавачите и потребители, включително и чрез информационни табели, за необходимостта от предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на мерките.

Изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазари,имат задачата и да извършат анализ и оценка на наличните пазарни площадки, разположение, капацитет, налични заграждения или възможност за изграждането им и при възможност да създадат организация за функционирането на кооперативни и фермерски пазари.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НОИ с втора дата за изплащане на обещетения за безработица...

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати 4,925 милиона лева на 10 817 безработни лица. Те получават пари...

Прочети още keyboard_arrow_right