Зам.-министър Шушков: Трябва да разширим магистрала "Тракия" от София до разклона на "Марица"

Зам.-министър Шушков: Трябва да разширим магистрала "Тракия" от София до ра

Снимка: МРРБ

Наложително е разширяването на магистрала „Тракия“ от София до разклона за магистрала „Марица“, но първо трябва да се направят предпроектни проучвания и проектиране. Няма да спрем да търсим средства и от европейските фондове. Това обеща заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков пред БНР.

"Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в аварийно или предаварийно състояние. Трябва да продължим започнатите инфраструктурни обекти – доизграждането на автомагистрала „Хемус“, пътя Видин – Ботевград и да започнем нови обекти, които не търпят отлагане. Надявам се да бъдем финансирани от бюджета. Ние сме и министерството на българските общини, които без наша помощ не биха се справили с бюджета", коментира Шушков.

Той обясни, че от МРРБ са в постоянен диалог сме с Министерство на финансите. "В обсъждането на бюджета в Народното събрание могат да се дадат и нови предложения, но се надяваме предложението на Министерство на финансите в частта за пътно строителство да бъде подкрепено от народните представители", допълни зам.министърът.

Николай Шушков изрази очакване европейското финансиране за строителството на магистрала „Европа“ да не бъде загубено заради натрупано закъснение. И напомни, че преди около 10 дни премиерът Гълъб Донев откри новоизградени 6,5 км от участъка между ГКПП „Калотина“ и Драгоман. Според поетия от строителя ангажимент цялата отсечка трябва да бъде завършена до края на май – т.е. да бъде готов целият участък.

"Трасето между Драгоман и Сливница е изградено. Предстои да започне строителството и на последния участък от Сливница до Софийския околовръстен път, за който бяха забавени устройствените процедури и отчуждаването. В тези няколко месеца направихме всичко възможно да приключим процедурата и се надяваме да стартираме. Ще се постараем до края на годината да усвоим максимално средства от Оперативна програма „Транспортна свързаност“", каза зам.-министърът на регионалното развитие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Yettel отчита сериозен напредък в дейностите си за устойчиво разв......

Yettel публикува доклада си за устойчиво развитие за 2022 г., в който очертава постигнатите за годината резултати по отн...

Прочети още keyboard_arrow_right