Заради нарушения: ДНСК спря строителството в част от комплекса "Нове Хоумс" в София

Заради нарушения: ДНСК спря строителството в част от комплекса "Нове Хоумс"

Снимка: udoma.bg

Спряно е строителството и всякакви монтажни работи в част от комплекса „Нове Хоумс“ на бул. "Цар Борис III" 126 в София след проверки от ДНСК. Става дума за 8 сгради. Инспекцията бе възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП) със заповед от 24 юли. Това съобщават от държавното обвинение. 
 
ДНСК спря строежа на Нове Хоумс заради нарушения

Проверките на строежа са направени на 13 юли и 15 юни от екипи на ДНСК и в присъствието на представители на лицето, упражняващо строителен надзор и на строителя, и по документи в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) на Столична община.
 
Ето и какви са конкретните нарушения, довели до запора: 
 
- В одобрените инвестиционни проекти по част „Архитектура“ липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план (ПУП) едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване съгласно Наредба № 7/22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони. Между осем сгради в комплекс „Нове Хоумс“ е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото съгласно положение 1 и 2 на приложение 2 към чл.81 от Наредба № 7/22.12.2003 г. Така например, между две от сградите е предвидено разстояние от 3,00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в случая 21,40 м, представляващо височината на лежащата сграда.
 
- При проверката, извършена от служителите на ДНСК на място на 13.07.2020 г., е констатирано, че строителните и монтажни работи на горецитирания строеж се извършват и не са завършени, за което е изготвен и снимков материал.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Хигиенно-медицинска индустрия“ ООД откри първия си фирмен магази......

Хигиенно-медицинска индустрия“ ООД /HMI/ oтĸpи cвoя пeти фирмен магазин в страната и първи в София, съобщиха от др...

Прочети още keyboard_arrow_right