До 5000 лв. е глобата за бетоновия къс, размазал автомобил

 • Размазана кола на ул. Нобел

  Снимка: Фейсбук

От 1000 до 5000 лв. ще е санкцията за фирмата разрушител на сграда на ул. "Нобел" в кв. Гео Милев. Ще се направи акт за административно нарушение и след това ще се определи точно санкцията, уточниха от "Слатина". При разрушаването на недовършен строеж падна парче и смаза автомобил. Колата е собственост на полицай от I РПУ, съобщи Нова телевизия. И днес по улицата покрай опасната, рушаща сграда минаваха деца.

От районната община Слатина е било направено предписание при съгласуването на плана за разрушителната едйност. От страната на ул. "Нобел" и откъм съседната сграда на Главпроект е трябвало да се изгради скеле, което да предпазва от подобни инциденти. Изпълнителят обаче не се съобразил с изискването.

На 13 февруари т. г. са подадени документите са съгласуване за събаряне на изоставения строеж.  Дейностите трябва да пордължат 20 дни. След инцидента със смазания автомобил обаче работата е спряна. Направено е предписание да се възстанови и целостта на металната ограда на обекта. Фирмата изпълнител вече е купила от собственика смазаната кола.

 

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 126
Протест на превозвачи в София

Превозвачи излизат на масов протест в София

Българските превозвачи ще излязат на голям протест в столицата срещу гласуването на Пакет "Мобилност". Инициативата се организира от от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен превоз и пътища.Те ще настояват мерките по пакета на де бъдат приети на 27 март с шествие до сградата на Европейската комисия. Според тях протеста е изключително наложителен тъй като ако пакета "Мобилност" мине изцяло ще бъде застрашена родната икономика. Превозвачите споделят,че този план е средство за масово унищожение на бизнеса в периферните европейски държави. Категорични са, че ще търсят правата си до край, като дори са готови да направят инициатива за излизане на България от Европейския съюз. Все още не е ясно дали шествието в столицата ще бъде с камионите и автобусите на протестиращите. Ако бъдат с машите си тогава столицата ще бъде блокирана. Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Блъснаха две деца до парка на "Света Троица"...

Две деца са били блъснати от лек автомобил на улица в близост до столичния парк "Света Троица", съобщиха очевидци. Те са...

Прочети още keyboard_arrow_right