Прокуратурата проверява къпалнята "Мария Луиза" за агресивни кучета

Прокуратурата проверява къпалнята "Мария Луиза" за агресивни кучета

Снимка: Столица.bg

На 8 март в двора на плувния комплекс кучета от порадата кане корсо разкъсаха домашния любимец на собственик на медии

Софийска районна прокуратура разпореди да се извърши проверка по сигнал за агресивни кучета в двора на емблематичната къпалня "Мария Луиза" в Борисовата градина, съобщиха от прокуратурата. Преди месец кучетата от порадата кане корсо, които обитават в двора на открития плувен комплекс разкъсаха куче от средно голяма порода, което бе на собственик на медии.

Както се разхождали в Борисовата градина четориногият домашен любимец минал през решетките на металната врата на къпалнята и влезял в двора да си играе с другите кучета. Те обаче го убили.

Чрез възмездно отчуждаване къпалня "Мария Луиза" може да се върне на столичани

"Под надзора на Софийска районна прокуратура се извършва проверка по сигнал за отглеждани агресивни кучета в двора на бившия плувен басейн „Мария Луиза“. Преписката е образувана по материали, изпратени от 01 РУ – СДВР, в които се посочва, че на 08.03.2020 г. в гр.София лицето Г. П. разхожда кучето си порода „Бордър Коли“ в парк „Борисова градина“, в близост до бившия плувен басейн „Мария Луиза“.

То било пуснато да се движи свободно, без повод. По време на разходката животното влязло в двора на плувния комплекс, където било нападнато и убито от намиращите се там две кучета, порода „Кане Корсо“.

По преписката незабавно е постановено извършването на проверка, която да установи нарушена ли е целостта на оградното съоръжение, а на собственика на двете кучета е разпоредено да предостави документи за регистрация на животните. Указано е да се провери как се отглеждат те и дали условията отговарят на изискванията по Закона за защита на животните и на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Следва да се установи и дали собственикът на животните е изпълнил задълженията си да не допуска те сами да напускат мястото на отглеждане, да навлизат в чужда собственост или на обществени места, както и да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучетата на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота и здравето на хора и животни.

Предстои да бъдат снети обяснения от всички запознати със случая лица, сред които управителят и изпълнителният директор на бившия плувен басейн „Мария Луиза“, както и представители на общинското предприятие „Екоравновесие“.

След приключване на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление и следва ли да бъде образувано досъдебно производство", съобщиха от прокуратурата.

Възстановяват къпалнята "Мария Луиза" с хотелска част за 50 млн. лв.

Собственик на обекта е дружеството Парк "Мария Луиза", което държи 52% от собствеността на къпалнята, а другите 42% са на общинското Софийски имоти. Емблематичният плувен комплекс бе подарен - апортиран от Софийски имоти в частно дружество, когато управител на общинското дружество бе Тошко Добрев.

От тогава частници се разпореждат с имота и имат амбиция да строят хотел в бБорисовата градина. Според проекта за ПУП на най-големия прак в София няма да им се позволи да застроят паркови площи, дори в границите на къпалня "Мария Луиза".


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (40%, 164 Гласове)
 • На време (13%, 53 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 76 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 107 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 15 Гласове)
Общо гласували: 415 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Затруднение на движението по пътя София-Калотина заради катастроф......

Има затруднение на движението по път I-8 София - Калотина при разклона за Опицвет на км 27, в посока София, съобщават от...

Прочети още keyboard_arrow_right