Умишлено запалена шахта остави без ток "Дружба" 2 и "Гара Искър"

шахта запалена

Снимка: Столица.bg

Умишлен палеж на кабелна шахта на ул. „Цветан Лазаров“ в квартал „Дружба“ предизвика повреда на кабелна линия, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Аварията остави без ток около 5500 домакинства и фирми в района на ж.к. „Дружба 2“, кв. „Гара Искър“ и 7-ми км. ЧЕЗ Разпределение възстанови електрозахранването по алтернативно трасе.

Като резулатат от палежа в шахтата са повредени и други електропроводни линии. Започнати са незабавно ремонтни дейности за привеждането им в нормална експлоатация и недопускане на допълнителни аварии. Заради инцидента са възможни временни смущения на тока, с цел да се обезопасят повредените кабели и да се гарантира животът и здравето на служителите на компанията.
За умишления палеж са информирани МВР и представители на район "Искър."

В момента ЧЕЗ Разпределение извършва мащабна реконструкция на стойност 4,5 млн. лв. на подстанция „Фестивална“, която доставя електроенергия на кв. "Дружба" и други столични квартали. За периода на изпълнение на подобни обекти се използва алтернативно електрозахранване на потребителите. Това води до риск от претоварване на мрежата и е възможно възникване на аварии, както се случи в кв. „Дружба“ предходни дни. Посегателства върху съоръжения от мрежата представляват сериозна заплаха за сигурността на алтернативното захранване и увеличават риска от аварии и неудобства за клиентите.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Шофьор на ТИР загина при катастрофа на "Хемус" посока София...

Два ТИР-а се удариха на 10-ти километър на магистрала "Хемус" в посока София. При катастрофата е загинал шофьорът на еди...

Прочети още keyboard_arrow_right