Начална страница / Инциденти и криминални / Мъже легнаха като на плаж насред кръстовище в София

Мъже легнаха като на плаж насред кръстовище в София

Двама мъже се опънаха като на плаж насред столично кръстовище в знак на протест за светофар, който не светвал зелено за пешеходци. След месец, в който всеки ден пускаме сигнали, че този светофар не работи, го блокирахме,  защото идва 15 септември, отсреща е 28 СОУ, обясняват недоволните в групата “Забелязано в София”.

“Светофарът спира колите завиващи надясно само за три секунди.
През останалото време свети зелено и по средата на зеленото за автомобили светва зелена светлина за човек. Не знам, ако незрящ пешеходец се блъсне в преминаващ и навлязъл вече в кръстовището автобус 72 кой, ще е виновен?  Защото няма как да спреш навлязло превозно средство на зелено, и в този момент светва пешеходен зелен. Децата дали са в безопасност”, коментират опасността столичани.

Двамата мъже са категорични, че е трябвало да легнат, за да се обърне ввнимание на светофара. “Така се прави, когато институциите не си вършат работата! Светофара не е регулиран правилно и е опасен! Заради това протестираме!”

Според други пък на това кръстовище не работели бутоните на светофара, затова означавало, че зелен светофар за пешеходеца няма да светне.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

22-годишен е задържан след като изрисува паметника на Съветската армия

Полицаи арестуваха 22-годишен младеж, осквернил паметника на съветската армия на 15 ноември. Случило се е около …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *