Начална страница / Инциденти и криминални / Прахопочистваща машина пръска прах във въздуха, вместо да почиства – последва глоба (ВИДЕО)

Прахопочистваща машина пръска прах във въздуха, вместо да почиства – последва глоба (ВИДЕО)

Видеоклип на който се вижда прахопочистваща, столичните улици, машина, която разпръсква праха вместо да го прибира, обходи социалните медии за отрицателно време, и същевременно предизвика количество негативни коментари, предаде NOVA tv.

“Аз нещо не разбирам, тия машини не е логично да бълват прах, нали трябва да чистят. Път и тия дни толкова се говори за мръсен въздух, едва ли ще си позволят допълнително да го замърсяват точно те” пише ФБ потребителя @Filip Dimitrov.  @Radoslav Ivanov е по-язвителен: “Явно не ни е достатъчно мръсотията, от Столична община вече директно се опитват да ни довършат.”

Стефка Енчева от Столичният инспекторат, коментира, че на фирмата отговорна за инцидента и е съставена глоба в размер на 1000 лв., а самата машина не е била изправна. Оказало се е, че системата за впръскване на вода след отмитането е била повредена и това е причината за вдигналият се и разнесъл се прах. На практика повредената машина е изхвърлила във въздуха всичкият прах в участъка в които е оперирала.

За последната седмица 10 прахопочистващи машини са действали по столичните улици. Същата техника се използва и за снегопочивстване – след като мястото на четките и маркучите заемат греблата.

Видеото е налично във vbox7.com

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Пожарникари помогнаха в инцидента в метрото

Спасителни действия при тежкия инцидент в метрото са предприели служителите на пожарната. След получения към …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *