Йорданка Фандъкова: Съсредоточена съм в поетите ангажименти, номинации през септември

Кметът Йорданка Фандъкова на проверка в Банкя

Снимка: Столична община, Гео Калев

Столичният кмет Йорданка Фандъкова още не мисли за избори и кандидатури и не се е концентрирала политически. Продължават да я вълнуват започнатите проекти в столицата и ежедневно следи и прави проверки на обекти, по които се реализират проекти. Днес тя беше на инспекция в Банкя, за да провери как вървят строителните дейности и напредъкът на минералната баня.

"Засега съм съсредоточена изключително много в ангажиментите, които съм поела аз и целият екип заедно с районните кметове. Работим навсякъде и променяме града в последните години. Имаме много планове, така че използваме лятото, строителния сезон, за да напреднем във всички дейности. Междурвременно казвам, че изборите са много важно нещо, най-важния изпит за всички политици, но трябва да се направи подготовката така, както е редно", каза пред журналисти Фандъкова.

"Както знаете в момента вървят номинации в почти всички партии, започват и в ГЕРБ. Има процедури, които трябва да се спазят. Септември ще коментираме, когато ще имаме резултати. Виждаме в БСП номинациите и естествено е партийни структури да номинират г-жа Манолова като знаково лице, така че всеки ще вземе своето решение. Ние ще го обявим, когато наближат изборите", допълни тя.

След свикването на Изпълнителна и етична комисия в ГЕРБ работим на пълни обороти, срещаме се и коментираме, за да можем да реагираме на всички сигнали. Между другото винаги сме правили така при нас. Сега това е изведено като важна партийна политика, за да не допускаме лоши практики, които да повлияят върху толкова много неща, които сме свършили, за да променяме градовете си. Когато кажеш, че ще се бориш с негативни явления, трябва да го правиш реално. Разглеждат се сигналите и ще продължим така. Аз лично, когато имам сигнал, възлагам проверки и изпращам на компетентни органи, за да знаят хората и да не се изкушават хората", обясни Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Бюлетините от кметските избори няма да броят ръчно...

Бюлетините от втория тур на местните избори за кмет на София няма да се броят ръчно, съобщава БНР.   Такова е реше...

Прочети още keyboard_arrow_right