Йорданка Фандъкова: София се развива като свободен, духовен и проспериращ град (СНИМКИ)

photo_library
 • Йорданка Фандъкова на среща със СДС, президентът Петър Стоянов е подкрепи

  Снимка: ГЕРБ

 • Йорданка Фандъкова на среща със СДС, президентът Петър Стоянов е подкрепи

  Снимка: ГЕРБ

 • Йорданка Фандъкова на среща със СДС, президентът Петър Стоянов е подкрепи

  Снимка: ГЕРБ

 • Йорданка Фандъкова на среща със СДС, президентът Петър Стоянов е подкрепи

  Снимка: ГЕРБ

София е сред първите 15 европейски града по темп на икономическото развитие

„Развиваме София като свободен, духовен и проспериращ град. Затова предлагам ясен план за действие, с ясна визия и с нови идеи“. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, на среща в културния дом „Красно село“. Тя допълни, че в последните години София е сред първите 15 европейски града по темп на икономическото развитие. „Причината за това са добре образованите и предприемчиви хора, както и инвестициите в града“, каза Фандъкова.

„Често омаловажават това, което сме направили - като че ли метрото се строи от само себе си, като че ли европейските средства идват просто ей така“, каза Фандъкова. „Проектите за града се защитават с много работа и с доверие. Доверие се печели трудно, затова е нужен екип и обединени усилия на експертите и на гражданските организации. София е пример за успешна промяната на града чрез европейската солидарност и доверието на европейските институции“, каза кандидатът за кмет.

Фандъкова изброи трите големи цели, чието решаване е на дневен ред. „На първо място поставям по-активна и целенасочена работа в кварталите чрез обновяване улици, паркинги и междублокови пространства. Вече изпълнихме няколко пилотни проекта в „Надежда“, „Възраждане“, „Подуяне”, „Илинден“ и трябва да продължим. На второ място е развитието на София като зелен и чист град. Ключов приоритет е работата за подобряване на качеството на въздух с конкретни мерки. Изпълняваме най-мащабната модернизация на градския транспорт – 90% от тролеите и автобусите са нови. Изискването за всички нови превозни средства е да са с най-високият екологичен стандарт – ЕВРО 6. Предстои доставка на още електробуси, защото една от първите задача и да пуснем довеждащ електрически транспорт от кварталите до метрото. Построихме над 30 км метро, в момента строим още 12 км третия лъч“, каза Фандъкова.

Тя обясни, че в момента се работи по проект за подмяна на старите печки на дърва и въглища на 1/3 от домакинствата в града, които се топлят по този начин. През декември ще бъде пусната и общинската система за мониторинг на въздуха с 22 сензорни станции, монтирани на територията на цялата Столична община.

„Важно е да продължим грижата за парковете и да създаваме нови. Затова предлагам създаване на 7 парка и изграждане на Зеленият ринг – линеен парк с велоалеи по старите жп линии“, каза Фандъкова. Третата задача е дигитализацията на работата на общината и активното използване на информационните технологии за повече удобство и улеснение на гражданите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кога мислите, че ще бъдат облекчени мерките срещу Covid-19?
 • Седмицата след Великден (21-28 април) (5%, 32 Гласове)
 • Началото на Май (01-07 април) (9%, 58 Гласове)
 • След Гергьовден (07-13 май) (18%, 112 Гласове)
 • След края на извнредното положение (След 13-ти май) (31%, 199 Гласове)
 • Извънредното положение ще бъде удължено заради лошата дисциплина по Великден (37%, 236 Гласове)
Общо гласували: 637 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският съветник Сидеров с 2000 лв. глоба от ЦИК...

ЦИК глобява с 2000 лв. Волен Сидеров, лидер на партия "Атака" и общински съветник, зарди скандалното му поведение в теле...

Прочети още keyboard_arrow_right