Лорита Радева: Когато Цветков беше общински съветник приватизираха детска градина за панелки

Ивайло Цеков

Снимка: Фейсбук

Нито съм уговарял, нито съм участвал в покупка и продажба на гласове", заяви Ивайло Цеков

Когато Борис Цветков беше общински съветник 44-та детска градина в "Дружба" беше приватизирана срещу панелни апартаменти. Това заяви общинският съветник Лорита Радева на пресконференция на ГЕРБ-София в отговор на обвиненията на Борис Цветков.

По-рано днес той заяви, че опонентът му за кмет на район "Искър" Ивайло Цеков се бил договорял за купуване и продаване на гласове. Цветков имал видеозапис. Цветков загуби на балотажа с 114 гласа в район Искър и след като не беше включен в листата на БСП за общински съветници, сега не е ясно какво ще прави.

"Твърдя, че представителите на секционните комиисии в район Искър, независимо от политическата сила, която представляват, проведоха изборите с пълна отговорност, достойноство и дадените им правомощия", заяви Радева, която е районне ръководител на ПП ГЕРБ.

Тя заяви, че Цветков не живее в район "Искър", а имал формална адресна регистрация. "Той претендира да е представител на жителите на район Искър, но той не живее там. Свидетел съм по време на общинските обсъждания за плана в "Искър", че Цветков не познава улиците и  градския транспорт, не знае къде са парковете. Цветков не знае как живеят хората в Дружба. Борис Цветков е човекът, който като общински съветник, в мандата си от 2003 до 2007 година, беше проводник и беше част от онзи общински съвет, който се разпореди и унищожи едно от детските заведения в района. 44 ДГ в Искър беше приватизарана за няколко панелни апартамента. От 2003 до 2007 в Дружба беше наложен екологичен геноцит. Преценявам и твърдя, че неговите действия при изборите целят получаването на дивиденти от несвършена работа, лъжи, манипулации и поведение на човек без достойнство", каза Лорита Радева. 

"Нито съм организирал, нито съм участвал в купуване на гласове. Блокът, в който живея е на 10 метра от Тмаркет. Бил съм там, защото живея там, човек може да ме види там по принцип. Омерзен съм. Бях наричан с всякакви епитети и сравнения за служебната победа, която Цветков се опитва да изкара. Ще окажа пълно съдействие на компетентните органи по изнесени твърдения. Пред дома ми съм заснет как влизам или излизам от едно заведение. Мисля, че говоренето с хора е едно от задълженията на един кмет. Нито съм уговарял, нито съм участвал в покупка и продажба на гласове", заяви Ивайло Цеков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 86 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 28 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 47 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (12%, 26 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 37 Гласове)
Общо гласували: 224 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Софийски градски съд разреши вписването на партията на Слави Триф......

Партията на Слави Трифонов "Ива такъв народ" ще бъде вписана в списъка на политическите партии в България. Това постанов...

Прочети още keyboard_arrow_right