В "Арена Армеец" приключи предаването на изборните протоколи

В "Арена Армеец" приключи предаването на изборните протоколи

Снимка: Столица.bg

В зала "Арена Армеец" късно снощи приключи предаването на изборните протоколи. Другото място където се приемаха протоколи, бе "Асикс Арена"/ бивша Фестивална/.
За някои комисии чакането започна още преди да стъпят в „Арена Армеец”, въпреки че се справили бързо с протоколите в секцията, разказват от Нова телевизия. Пред камерата застанаха членове на изборни комисии, които обясниха как е вървял процесът на предаване на изборните книжа.
 
Не ни даваха да тръгнем. Чакахме 30-40 мин. около училището, след това ни качиха в таксита, но спирахме по пътя, защото залата не била готова”, разказа пред камерата Катрин.  В същата ситуация  са попаднали и други членове на комисии, заяви Габриел Вълков, който е сътрудник към ЦИК.
 
Има огромен проблем – забавя се с час влизането. Пред болница „Токуда” спряхме и чакахме един час. Тези хора са си жертвали времето и здравето, докато някой се накани и ги приеме”, каза той.
 
А други твърдят, че стигнали бързо до залата, но полицията не ги пускала да слязат от бусовете.
 
„Дойдохме тук и ни казаха „Не са готови затова изчакайте вдясно”. И така чакахме над час и половина”, разказа друга жена.От районните комисии отрекоха твърдението, че не са били готови навреме за прием на книжата.
 
Аз съм изключително изненадана, че тези комисии са приключили в 20.00 ч. и са били тук или по пътя в превозни средства. При нас не е постъпвал такъв сигнал”, каза Полина Витанова, секретар на 23 РИК.
 
Очакванията за много сгрешени изборни протоколи обаче се потвърдиха. Над 90% от тях са връщани за поправки. Така за някои от първите пристигнали предаването отне над два часа.
 
„Връщаха ни три пъти. Накрая хората започнаха да се изнервят, пререждаха се, някои плачеха”, разказа Елена Антова.
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Какво мислят за министър на ромите в софийския Факултета: Да взи......

Будни жители на столичния квартал Факултета си казаха мнението за предложения от Слави Трифонов кабинет и конкретно за м...

Прочети още keyboard_arrow_right