В София и страната: МЗ предлага болниците да поддържат резерв от лекарства за COVID-19

В София и страната: МЗ предлага болниците да поддържат резерв от лекарства

Снимка: Столица.bg

Министерство на здравеопазването предлага лечебни заведения да поддържат резерв от лекарствени продукти, необходими при лечението на пациенти с COVID-19.

МЗ публикува за обществено обсъждане Проект на Наредба за допълнение на Наредба № 3 от 2019 г. за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения.

Промените предвиждат, чрез субсидиране от страна на министерството, лечебни заведения да поддържат резерв от лекарствени продукти, необходими при лечението на пациенти с COVID-19. Увеличеният брой хоспитализирани пациенти през предходните вълни на коронавирус доведе до по-високо потребление на лекарствени продукти, поради което се стигна до липса или недостиг на определени лекарства.

С предложените промени се цели обезпечаване на нуждите на болничните заведения при нова кризисна ситуация, свързана с разпространението на COVID-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Първи случай на подварианта Пирола на Covid-19 беше установен в С......

В София е бил регистриран първи случай на подварианта Пирола на варианта Омикрон на COVID-19, показват данните в сайта н...

Прочети още keyboard_arrow_right