Оръжие и криминална регистрация намерени в офиса на Васил Божков (СНИМКИ)

photo_library
 • намерени

  Снимка: Специализирана прокуратура

 • намерени

  Снимка: Специализирана прокуратура

 • намерени

  Снимка: Специализирана прокуратура

 • намерени

  Снимка: Специализирана прокуратура

По-рано през деня от сградата на "Нове холдинг" са иззети и културни ценности, като по предметите все още има следи от непочистена пръст

При извършваните действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, където е главният офис на Нове холдинг, бе намерено огнестрелно оръжие. В заключена каса бе открита и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на Васил Божков, съобщиха от Специализираната прокуратура.
 
На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г.  за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката, съобщават от държавното обвинение.
 
По-рано през деня от същия офис бяха иззети и културни ценности. По част от предметите все още има видими следи от непочистена пръст. Повечето са открити в „насипно състояние“. Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху подовата настилка.
 
Сред предметите с белези на движими културни ценности има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички.
 
Във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:
- регистриран ли е бил криминалистически Васил Божков в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;
- съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им;
- има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето Васил Божков, ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Митничари задържаха 74 кила тютюн за наргиле в София (СНИМКИ)...

Канал за разпространение на тютюн за наргиле  на територията на страната без валиден български бандерол бе разбит п...

Прочети още keyboard_arrow_right