Пред съда застават мъж и жена от София за данъчни престъпления

Пред съда застават двама от София за данъчни престъпления

Снимка: Столица.bg

 
Два обвинителни акта са внесени от Софийска градска прокуратура за избягване плащането на данъчни задължения в особено големи размери, чрез използване на документи с невярно съдържание. Чрез неверните документи са били приспаднати и неследващи се данъчни кредити. Пред Темида застават  М. А. на 44 години от гр. София и 52-годишният И. М. От Софийска градска прокуратура дават и подробности за казуса:
 
От 1.04.2016г. до 14.07.2016г. М. А. е осъществявала дейност и представителство на данъчно задължено лице – „Б. С. И.“ ЕООД. В описания период дружеството е извършвало реална търговска дейност - строителни работи на жилищни и нежилищни сгради. Фактурите за тези услуги били осчетоводявани и включвани в подаваните в НАП от името на дружеството справки – декларации по ЗЗД. В тези фактури, по които реално били осъществявани сделки М. А. включвала в справките по ЗДДС и фактури за услуги, които реално не са били извършвани и така приспадала неследващи се данъчни кредити. По този начин М. А. е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – на обща стойност 142 000 лв. /сто четиридесет и две хиляди лева/ и приспаднала неследващ се данъчен кредит в общ размер на 92 000 лв. /деветдесет и две хиляди лева/.
 
Обвиняемият И. М. бил съдружник в данъчно задължено лице – „Р. Т.“ ООД. Дружеството е извършвало реална търговска дейност – търговия на едро и дребно с ел. материали и табла, метални конструкции, шкафове за поставяне на апаратура, шини и клеми. За данъчен период 01.11.2010г. – 30.11.2010г. избегнал плащането на данъчни задължения, като потвърдил неистина в подадена пред НАП справка – декларация, изискваща се от ЗДДС в големи размери – 4 906,33лв. /четири хиляди деветстотин и шест лева и тридесет и три стотинки/ и приспаднал неследващ се данъчен кредит в размер на 7 958,24лв. /седем хиляди деветстотин петдесет и осем лева и двадесет и четири стотинки/.
 
Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание.
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 205 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 278 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
 • Нови избори. (29%, 223 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 55 Гласове)
Общо гласували: 781 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Служители на VII РПУ иззеха близо килограм марихуана от врачанин......

Служители на столичното Седмо РУ-СДВР, са иззели близо килограм марихуана от столичния квартал „Студентски град&ld...

Прочети още keyboard_arrow_right