Предават на съд хулигани, нападнали полицейски екип в Ботевград

полицейска лента

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Районна прокуратура – Ботевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.М. (на 42 години), Х.Х. (на 27 години), Г.А. (на 57 години), С.Н. (на 41 години) и И.Д. (на 26 години), съобщават пт пресцентъра на ПРБ.

Те са обвинени за употреба на сила срещу орган на власт, хулиганство и унищожаване на чужди движими вещи.

23.06.2018 г. вечерта в РУ на МВР в гр. Ботевград били получени сигнали от граждани за нарушаване на нощната тишина, чрез силна музика в ж.к. „Саранск“ в града. Към 23:30 ч., на място пристигнали полицейски екипи за преустановяване на нарушението.

Пред блок № 15 служителите на реда установили озвучителни колони,  поставени пред единия вход, възпроизвеждащи силна музика. До тях стоял Х.Х., който се легитимирал пред полицаите с личната си карта и заявил, че техниката е негова. След като разбрал, че ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение и трябва да даде колоните, мъжът отказал да ги предаде и казал, че са негови. Не казал кой е собственика. Обидил полицаите и легнал върху колоните.

Междувременно на мястото започнали да се събират живеещите в ромската махала – около 70 - 80 лица. Тълпа от десетки лица започнала масово да хвърля в посока на полицаите и служебните им автомобили различни предмети -  стъклени буркани и бутилки, парчета от дървета, камъни, тротоарни плочки, пейки, велосипеди, лопати, перваз от прозорец, метален парапет, консерви, кутии с боя, тухли.

В тези действия участвали и петимата обвиняеми. Проявената агресия към служителите на реда и имуществото на МВР стигнала до степен, в която двама от полицаите не успели да стигнат до служебния си автомобил. Поради тази причина се наложило да го оставят и да се изтеглят с останалите колеги. Дори и след това обвиняемите с още по-голямо настървение продължили да хвърлят предмети по тях.

 

В резултат на действията на обвиняемите, три от служебните автомобили получили множество повреди. Според заключението на изготвената по делото съдебно-оценителна експертиза, стойността на щетите възлиза на 3 314 лева.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (36%, 84 Гласове)
 • На време (16%, 37 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 42 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 60 Гласове)
 • Не мога да преценя (3%, 8 Гласове)
Общо гласували: 231 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От "Надежда": Полицията иззе над 2 кила наркотици (СНИМКИ)...

Повече от 2 килограма наркотици са иззети при полицейска проверка от апартамент в столичния "Надежда". Задържан е 27-год...

Прочети още keyboard_arrow_right