Софийска градска прокуратура изправя пред съда двама за измама с кредит за 30 000 лв.

Софийска градска прокуратура изправя пред съда двама за измама с кредит за

Снимка: Столица.bg

Софийска градска прокуратура предаде две лица на съд за парични престъпления. Внесен е обвинителен акт в съда за използване на документи с невярно съдържание. В резултата на документната измама двама са получили оборотен кредит в полза на дружество.

Обвиняемият А. А., на 51 години, е осъществявал фактически дейност и представителство на данъчно задължено лице. Обвиняемият Г. С., на 48 години, от гр. София действал в съучастие като помагач – умишлено улеснил, като набавил средства: 2 броя неистински Удостоверения.

За времето от 11.09.2014г. до 19.09.2014г., за да получат оборотен кредит за дружеството представили неверни сведения: два броя неистински Удостоверения за липса на задължения по чл. 87, ал. 6 от ДОПК. В тях било отразено, че дружеството, както и физическото лице А. А. нямат задължения.

В резултат на действията на двамата обвиняеми с банка бил сключен договор за кредит и бил отпуснат кредит в размер на 30 000 лв. /тридесет хиляди лева/.
Разпитани са свидетели, извършено е разпознаване, извършени са справки и заключения по назначените експертизи.

Разпитани като обвиняеми, А. А. и Г. С. не дават обяснения и не се признават за виновни. И двамата са осъждани. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Студентски град": Обиски заради група за пране на пари и измам......

Българската Специализирана прокуратура е извършила процесуално-следствени действия в София по молба за правна помощ, изд...

Прочети още keyboard_arrow_right