Столичанин на 42 години предаден на съд за данъчни престъпления

Столичанин на 42 години предаден на съд за данъчни престъпления

Снимка: Столица.bg

42-годишен столичани е предаден на съд от Софийска градска прокуратура за данъчни престъпления. Внесеният обвинителен акт е за избягване плащането на данъчни задължения в особено големи размери, чрез използване на документи с невярно съдържание. В следствие на което е бил приспаднат неследващ се данъчен кредит. Ето и подробности от прокуратурата за извършеното от обвиняемия: 
 
П. Р. на 42 години от гр. София за времето от 13.03.2012г. до 13.04.2016г., е осъществявал фактически дейност и  представителство на  данъчно задължено лице - „П. Т. 2011“ ЕООД. Собственик на капитала на дружеството е И. Р. – майка на обвиняемия. На практика обаче тя не се занимавала с дейността на фирмата. Лицето, което фактически е осъществявало управлението е П. Р. 
Дружеството притежавало лиценз за международни превози на товари за чужда сметка или срещу възнаграждение. В  посочения период „П. Т. 2011“ ЕООД имало реална търговска дейност, свързана с превози на товари. Фактурите за тези доставки били осчетоводявани и включвани в подаваните в НАП от името на дружеството справки - декларации по ЗДДС. Контрагентите на фирмата също осчетоводявали и включвали тези фактури в подаваните в НАП декларации по ЗДДС.
Наред с  фактурите, по които  реално  били  осъществявани  сделки П. Р.   включвал в справките по ЗДДС и фактури за доставки, които реално не са били извършвани и така приспадал неследващи се данъчни кредити (упражнявал право на данъчни кредити, които не му следват).
 По този начин П. Р. е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – на обща стойност 142 915.49 (сто четиридесет и две хиляди деветстотин и петнадесет лева и 49 ст.) и приспаднал неследващ се данъчен кредит в общ размер на 96 928.31 (деветдесет и шест хиляди деветстотин двадесет и осем лева и 31 ст.). 
Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 171 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1075 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1273 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Съдят пиян шофьор, застрашил живота на хора на бензиностанция...

36-годишен мъж от София ще се изправи пред съда за това, че е шофирал след употреба на алкохол и е извършил хулигански д...

Прочети още keyboard_arrow_right