Затвор за 47-годишен мъж за измама с документи на имот в София

Затвор за 47-годишен мъж за измама с документи на имот в София

Снимка: Столица.bg

11 месеца "лишаване от свобода" при първоначален строг режим получи В. В., на 47 години за измама, свързана  с документи на имот в София. Присъдата е постановена от Софийски районен съд. Тя подлежи на протест и обжалване пред магистратите. 
Деянието В. В. извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не било отложено по чл. 66 от НК.
От Софийска районна прокуратура дават и подробности за измамата с документи на апартамент в София, направена от В.В.:
 
През месец февруари 2018 г. в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, подсъдимият В. В. възбудил заблуждение у Г. Я., че е собственик на недвижим имот - апартамент в гр. София. Подсъдимият представил на Г. Я. договор за покупко-продажба на посочения имот, с който удостоверил, че жилището е собственост на майка му, която е починала, както и че В. В. бил единствен наследник.
 
В действителност В. В. знаел, че майка му не е собственик на имота, тъй като правото на собственост върху апартамента било придобито от друг купувач. До 14.02.2018 г. в кантора на нотариус в гр. София В. В. поддържал заблуждението у Г. Я., че е собственик на горепосочения недвижим имот. Подсъдимият предоставил пред нотариуса всички изискуеми документи, след което бил издаден нотариален акт за покупко-продажба на имота. Посочената в нотариалния акт сума била заплатена от Г. Я. на подсъдимия по банков път. По този начин В. В. причинил на Г. Я. имотна вреда в размер на 35 100 лева.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В Софийски градски съд свидетелите по делото на Кристиян Николов ......

Софийски градски съд изслуша разказите на преки очевидци свидетели по делото за катастрофата, при която загина журналист...

Прочети още keyboard_arrow_right