Затвор за столичани, крали и продали картини и ценни вещи

Затвор за столичани, крали и продали картини и ценни вещи

Снимка: pixabay

Четирима мъже ще лежат в затвора за кражба и укривателство на картини и вещи с антикварна стойност, съобщават от Софийска районна прокуратура.

От неустановена дата през месец декември 2018 г. до 29 декември 2018 г., обвиняемите А.А. и В.Х. счупили прозорец на къща на бул. ”Сливница“ в София и от нея откраднали 5 картини на Владимир Димитров-Майстора, 7 картини на Димитър Киров, 1 картина на Вили Николов и вещи с антикварна стойност – всичко на обща стойност 190 256,50 лева.

След това А.А. и В.Х. се свързали с обвиняемите П.К. и А.Й., които с цел да набавят за себе си имотна облага, спомогнали да бъдат отчуждени движимите вещи, за които предполагали, че са придобити чрез престъпление.

Обвиняемият А.Й. взел 10 от картините, които били на обща стойност 144 756,50 лева, и ги предал на обвиняемият Б.Н., който от своя страна ги продал на антиквар за 8500 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. А.А. и В.Х. са обвинени за кражба в условията на опасен рецидив. П.К., А.Й. и Б.Н. са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство. В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на обвиняемите и е внесен обвинителен акт в Софийски районен съд.

Софийски районен съд призна обвиняемите за виновни по повдигнатите им обвинения и наложи на А.А. и В.Х. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 години, което те следва да изтърпят ефективно при първоначален „строг“ режим. Б.К. е с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5  години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 6000 лева. На А.Й. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца при първоначален „общ“ режим  и „глоба“ в размер на 6000 лева, а на Б.Н.  – „лишаване от свобода“ за срок от 3  години, което се отлага за срок от 5 години и „глоба“ в размер на 5000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задържаха за 72 часа сириец, нападнал с нож мъж в Студентски град...

Гражданин на Сирия, причинил телесна повреда на мъж с нож е привлечен към наказателна отговорност, съобщават от Софийска...

Прочети още keyboard_arrow_right