13 поети журналисти представят творбите си в Столична библиотека

Столична библиотека

Снимка: Столица.bg

Числото 13 може да не е само фатално, но и да носи много позитивни емоции и хубави срещи. Това доказват и тринайсет поети журналисти, които събраха свои стихове в антологията „Тринайсет“. Тя носи знака на издателство „Атеа“ и е третият сборник, който Клубът на поетите журналисти издава. Срещата с приятели и почитатели е утре, 19 ноември 2019 г., 18.00 часа, Литературен клуб на Столична библиотека
 
Авторите в това издание са: Асен Сираков, Боряна Желева, Венцислав Паскалев, Гергана Хрисчева, Димитър Дженев, Иглика Горанова, Мариана Кирова, Палми Ранчев, Силвия Недкова, Спасиана Кирилова, Станислава Пирчева-Ава, Татяна Атанасова и Татяна Явашева.
Редактори на книгата са Татяна Явашева и Иглика Горанова. Графичният дизайн е направен от художничката Александра Димитрова, която използва за оформлението специално обработени снимки с интересна история – те са правени на стар кораб във водите на каменна кариера край София.
 
Клубът на поетите журналистите е свободна общност, която съществува от 2003 г. През 2004 г. излиза първият поетичен сборник „Време за кактуси“, а през 2013 г. издават „Време за камъни“. Сбирките на Клуба са в Литературния кабинет „Владимир Башев“, който се намира в дома на големия български поет. Всеки от 13-те има издадена поне една книга, а някои и доста повече. Събира ги това, което може да направят заедно.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right