14-то издание на филмовия фестивал Sofia MENAR

-

Снимка: G8

В салоните на Дома на киното, Културен център G8, Евро синема в София, както и онлайн на Neterra TV+ днес, 14 януари, стартира 14 издание на Sofia MENAR.

Програмата на фестивала представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.

До 30 януари зрителите ще могат да гледат над 40 премиерни игрални, документални и късометражни филми, които запознават българската публика с културата и традициите на ислямския свят

Фестивалът ще бъде открит с палестинския филм „Между рая и земята” на режисьорката Наджуа Наджар. Главните роли са поверени на Муна Хауа и Фирас Насар, отличен с наградата за най-добър актьор на фестивала във Валенсия.

Сред останалите заглавия в програмата са „Когато наровете плачат” на режисьорката Граназ Мусави, копродукция между Австралия, Афганистан и Иран, която тази година представя Австралия в селекцията за най-добър чуждоезичен филм на наградите „Оскар”, индийската комедия „Любов за пуритани”, новият филм на Реза Дормишиян „По принуда” с големите звезди на иранското кино Хомаюн Ершади („Вкусът на черешата”), Бабак Карими („Раздяла”), Парса Пирузфар („Пълна каша”) и Негар Джавахерян („Бучка захар”), както и поредната мащабна суперпродукция на тандема Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио „Египет отвисоко”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right