270 оригинални костюма направени специално за "Цигулар на покрива"

премиера

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

За най-новата и гореща премиера на Музикалния театър- "Цигулар на покрива", са създадени 270 оригинални костюма от художника Исидора Молес, която изпълнява и една от ролите в спектакъла. За динамиката на спектакъла съдейства и пластичната сценография и декор на Миодраг Табачки (Сърбия). Всеки детайл от нея е изработен от майсторите в ателиетата на Музикалния театър. Ето и датите, на които може да гледате постановката: 31 януари и на 1, 2, 6, 7, 8 и 9 февруари. Билетите се продават на сайта и на касата на театъра.
 
Близо сто души – солисти, хор и балет – излизат в масовите сцени на спектакъла. Сред най-ефектните от тях са сънят на Тевие, в който идва добрия дух на покойната Баба Цейтъл (в ролята Светлана Иванова и Еделина Кънева) и жадната за отмъщение Фрума-Сара (в ролята Зорница Дамянова, Олга Михайлова и Валентина Корчакова), за да убедят Голда кой е най-подходящия жених за Цейтъл.
 
Публиката остава без дъх по време на мащабните хореографски платна на Анна Пампулова, сред които сцената на сватбата, в които традиционни еврейски танци са съчетани с украински гопак. Една от емблемите на „Цигулар на покрива” е сватбеният танц на мъжете с цилиндри и закрепени бутилки върху тях.
 
На трите премиери на „Цигулар на покрива” в Музикалния театър зрителите дълго аплодираха играта на артистите и постановъчния екип. В ролята на Тевие в спектаклите се редуват Христо Сарафов и Александър Мутафчийски, Калина Ангелова и Катерина Тупарова като Голда, Людмила Козарев и Деница Шопова играят сватовницата Йенте. В ролите на трите по-големи дъщери на Тевие блестят младите солисти на театъра Илона Иванова и Весела Делчева(Цейтъл), Исидора Молес и Десислава Николова (Ходъл), Елица Красимирова и Християна Лоизу (Хава), Владимир Грудков и Тодор Велков като шивача Мотъл. В другите роли зрителите аплодираха Лючезар Лазаров и Георги Ханджиев - месаря Лазар Волф, Румен Григоров (Равинът), Денко Проданов (Перчик), Богомил Спиров (Саша), Димитър Павлов (Полицейския началник), Пеньо Пирозов (Мендел) и други.
 
На финала диригентът-постановчик Юли Дамянов излезе на сцената с традиционна еврейска шапка. „За прекрасната работна атмосфера и урока по професионализъм благодарим от сърце на големия сръбски режисьор Небойша Брадич, както и на целия постановъчен екип” – заяви от сцената директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова и пожела на добър час на спектакъла.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right