6 костюма сменят танцьорите на "Българe" за "Осмото чудо" (ВИДЕО)

Ансамбъл "Българе" с премиера на спектакъла "Осмото чудо"

Снимка: bulgare.net

Премиерата на спектакъла е в зала 1 на НДК във вторник

По 6 костюма ще сменят танцьорите на ансамбъл "Българе" в новия спектакъл "Осмото чудо", научи Столица.bg. Премиерата е във вторник, 26 февруари 2019 г., вечерта в зала 1 на НДК. "Има 7 картини, а за 6 от тях ще са с костюми от различни фолклорни области на България", казаха от щаба на ансамбъла.

Това е шестият поред спектакъл пред столична публика. Завладяваща музика и уникална хореография в ритъма на фолклорната ни музика. Това е "Осмото чудо", към което никой българин не остава безразличен и получава голяма доза самочувствие. Това е обаянието на "Българе", коментират във фолклорните среди. 

Спектакълът е посветен на един голям привърженик на България - Джеймс Баучер. "Голям човек и затова историята му ще  я разкажем в спектакъла. България има невероятен магнетизъм и всеки чужденец го усеща и потвърждава. А ние не можем да усетим това. Когато разбрах, че на картината на Мърквичка е Джеймс Баучер тогава ми дойде вдъхновението. Баучер се бори за присъединяването на Македония към България, това  е било негова кауза 5 години", коментира Христо Димитров, хореограф и продуцент.

Почитателите ни, които не могат да присъстват в зала 1 на НДК, ще могат да го гледат по телевизията", казва Димитров. Представлението съвпада и с премиерата на телевизия "Българе". В специализираната медия всяка сутрин ще има танци с ансамбъл Българе". Той потвърди, че в юбилейната година за ансамбъла подготвя нов спектакъл. С него ще се отбележи годишнината и ще е бенефис лично за него на сцената.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right