6 международни театрални заглавия ще видим на "Световен театър в София"

''Световен театър в София"

Снимка: ''Световен театър в София"

От 2 до 13 юни ще се проведе 13-ото издание на платформата "Световен театър в София". На него ще видим и уникалният спектакъл "Щедростта на Тавита" на Ян Фабър и неговата компания "Трублейн". Той ще бъде поставен на 6 юни от 19.30 часа в  Сатиричен театър "Алеко Константинов".

Програмата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Световен театър в София ще започне на 2 юни от 19:00 ч в Младежкия театър с изцяло мъжкия актьорски състав на "Макбет" по Шекспир на режисьора Алесандро Сера и неговата компания от Сардиния "Театроперсона". Ще видим и прожекцията на отличения със "Златна маска" "Онегин" в Дом на киното на 8 юни от 19:00 ч.

В програмата са включени и два необикновенни спектакъла на сцената на Театър "Азарян" в НДК: "Хуманоптер" от Франция, съчетаващ жонглиране и танц (11 юни, 19:00 ч) и "Глухарче" от Гърция на хореографите Ханес Ланголф и Ермира Торо, работили с легендарната танцова компания DV8 Physical Theatre. Големият финал ще бъде поставен на 13 юни от 19:00 ч в Младежкия театър с гостуването на Национален театър - Скопие със зрелищната и модерна постановка върху класическата "Чайка" от А. Чехов.

Всички пиеси са с превод на български и английски език. Билети могат да бъдат закупени онлайн, както и на касите на Сатиричен театър "Алеко Константинов", Театър "Азарян" - НДК, Младежки театър "Николай Бинев" и Дом на киното

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right