"АТОМ Театър" представя “Вечер на миниатюрите” в София

"АТОМ Театър" представя “Вечер на миниатюрите” в София

Студентски дом

"Вечер на миниатюрите" - Showcase#6: “Вдъхновени и готови за финал”

На 27 ноември от 19.30 ч. в Национален студентски дом ще бъдат представени три артистични екипа, част от Селекция 6. Те ще покажат своите вълнуващи миниатюри, а на финала заедно с публиката ще имат възможността да участват в отворена дискусия, ще споделят своето мнение и ще отговарят на въпросите на публиката, съобщиха от студентския дом.

Perform my Reality? е продължение на дебютната видео-арт творба Reality? на Петя Пеева, която засяга проблема с насилието срещу жени. Липсата на идентифицираща информация относно извършителя е в основата на произведението. Тя се явява като метафора за мълчанието на обществото.

Нужно ли е да чакаш и на теб да ти се случи, за да предприемеш действие? Кога е времето да предприемеш нещо? Има ли подходящо време? Как можем да сме сигурни, че наистина има проблем? Правилно ли е да се намесваме в „чужди работи”? А, ако не се намесим ставаме ли съучастници в случващото се? …

Идея и хореография - Петя Пеева. Участват - Сирма Кунчева, София Христова и Емилия Тончева.

TYRED е танцова миниатюра по идея на Христо Желев. Творбата изобразява перипетиите на Човека, който е въвлечен в „колелото на живота“, въплъщението на Душата в тежкия материален свят, метафорично представен в танцовата миниатюра като гума на кола. Гумата съдържа в себе си качества, съответстващи на земното, телесното, тежкото, мръсното. Танцьор и хореограф - Даниел Денев. Идея - Христо Желев.

“Къде си” е дебютираща танцова миниатюра на Габриела Янкулова, вдъхновена и създадена изцяло за “Вечер на миниатюрите”. Обхващаща 5 състояния - пъстри, дълбоки, смиряващи. Мястото е тук и сега, а пътуването е споделено и някак вечно. Пътуването към любовта, която никога не е била извън нас.

Проектът “Вечер на миниатюрите” се реализира с подкрепата на Столична Община – Програма „Култура“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right